ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΝΤΙΛΙ ΝΤΙΛΙ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΛΟΓΟΥ ΧΑΡΙΝ )

Το αγαπημένο μας δημοτικό τραγούδι «Ντίλι Ντίλι» γίνεται παραμύθι.

Ο φούρνος, το ξύλο, η γάτα, ο ποντικός, ο σκύλος, το φιτίλι μέσα από το καντήλι, που έφεγγε και κένταγε η κόρη το μαντίλι με τόση πίστη και αφοσίωση δε μας τραγουδούν αυτή τη φορά, αλλά μας μιλούν για την ιστορία τους μέσα από όμορφες λέξεις και μαγευτικές εικόνες.




Ένα σύγχρονο παραμύθι που σέβεται την παράδοση, ενώ ταυτόχρονα μας ταξιδεύει και μας προσγειώνει στον αυθεντικό κόσμο του δημοτικού μας τραγουδιού. Ενός κόσμου που δονεί τα πιο δυνατά μας συναισθήματα και αγγίζει τις πιο ευαίσθητες χορδές μας. Το παραμύθι αυτό εντάσσεται στη σειρά «Τα ∆ημώδη», η οποία περιλαμβάνει παραμύθια που βασίζονται σε ελληνικά δημοτικά τραγούδια, που διαχρονικά ο Ελληνισμός τραγουδά και αγαπά. 

Το κάθε παραμύθι πλαισιώνεται από δίγλωσση έκδοση, ένα ειδικό βιβλίο δραστηριοτήτων καθώς και από μια θεατρική διασκευή. Η σειρά αυτή απευθύνεται στα ελληνόφωνα παιδιά και στις οικογένειες όλου του κόσμου καθώς θα κυκλοφορήσουν αρχικά σε ελληνο-αγγλική, ελληνο-γερμανική, ελληνο-γαλλική και ελληνο-κινεζική έκδοση. Είναι επίσης κατάλληλη και για το μάθημα θεατρικής αγωγής, μουσικής, την παιδική θεατρική σκηνή, το κουκλοθέατρο και την δημιουργία βιντεοπαραστάσεων.

 Τα μηνύματα του παραμυθιού είναι τόσο διαχρονικά όσο και επίκαιρα. Όταν η δύναμη της θέλησης, η προσπάθεια, η εργατικότητα, η επιμονή, η υπομονή, η αγάπη και η αλληλεγγύη ξεπερνούν τα όρια της ελληνικής ψυχής και αντηχούν δυνατά σε όλον τον κόσμο, με ένα φύσημα του αέρα τρίζουν τα κλαριά και η μαγεία ξεκινά. 

Την ηχητική απόδοση του παραμυθιού επιμελείται η ηθοποιός Βαλέρια Κουρούπη με μουσική επιμέλεια του Νίκου Ξύδη στο Studio Paraga. Για τα παιδιά, που δεν μπορούν να ακούσουν έχει γίνει η μεταφορά στην γραφή Braille στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά. Γίνεται δωρεάν η αποστολή του αρχείου στην επιθυμητή γλώσσα. 

Το βιβλίο διατίθεται από τις Εκδόσεις Λόγου Χάριν και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία και Hot Spots στην Ελλάδα και σύντομα στο εξωτερικό. Επίσης στην Amazon στα Social Media του Οίκου. Για παραγγελίες καλείτε στο +30 6940807044 ή στο +40 17656677889. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα παρουσιάσεων του παραμυθιού στο fb https://www.facebook.com/charinlogou.



Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!

Γράφει η Ομάδα του Familives  

Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!