ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: Η ΠΑΡΑΜΥΘΟΠΟΙΟΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΆΝΟ)





Την ηθοποιό Μαρία Κορινθίου, σίγουρα, την γνωρίζετε! Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε το παιδικό της βιβλίο, Η Παραμυθοποιός, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.



 

Η μικρή Ισμήνη, η κόρη της Μ. Κορινθίου, έχει ακούσει τόσα πολλά για το θέατρο αλλά ποτέ ως τώρα δεν είχε παρακολουθήσει από κοντά μια παράσταση. Η πρώτη βόλτα της Ισμήνης στο θέατρο θα έχει ένα παραμύθι που δημιουργεί με τη φαντασία της, όπου το θέατρο μετατρέπεται σε κάστρο και οι ταξιθέτριες σε νεράιδες. Φορώντας το παραμυθένιο της φόρεμα, με τους φούξια φιόγκους που της έχει φτιάξει η μαμά της, κάθεται στο «θρόνο» της, στη δική της θέση. Πόσο εντυπωσιακή είναι μια αυλαία; Πότε το Αρχιξωτικό θα δώσει το σύνθημα να ξεκινήσει η παράσταση; Πόσα μυστικά κρύβονται μέσα σε ένα θέατρο; Μια έκπληξη την περιμένει… Η μαμά της είναι πρωταγωνίστρια στο παραμύθι.



 

Η Μ. Κορινθίου έγραψε μια τρυφερή ιστορία για τη σχέση μαμάς-κόρης αλλά και μια ιστορία που φέρνει τους μικρούς αναγνώστες σε επαφή με το θέατρο και όσα αυτό περιλαμβάνει. Όροι όπως φουαγιέ, κουίντα, αυλαία, καμαρίνια, σκηνογράφος, ηχολήπτης κ.α. ξεδιπλώνονται σιγά σιγά μέσα στην ιστορία. Έτσι, τα παιδιά μαθαίνουν για το χώρο του θεάτρου αλλά και για τους ανθρώπους που εργάζονται και δημιουργούν μέσα σε αυτό. Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου εμπεριέχονται συμβουλές και ιδέες για το πώς να παρακολουθήσουν τα παιδιά μια παράσταση.




 

Την εικονογράφηση έχουν επιμεληθεί η Λ. Δενεζάκη και η Ι. Αϊβάζη .

Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!



Γράφει η Καίτη Μιχαλοπούλου από το Οι παραμυθένιες

_________________________________________________________________________________________________

Η Καίτη Μιχαλοπούλου είναι σύζυγος, blogger, εργαζόμενη νοσηλεύτρια, μαμά δύο δίδυμων κοριτσιών, για χάρη των οποίων ξεκίνησε να γράφει τα δικά της παραμύθια κι η αγάπη της αυτή για το γράψιμο έδωσε το όνομα στο προσωπικό της blog "Οι παραμυθένιες"! Αγαπά όσα την κάνουν να νιώθει παιδί!



Και μην ξεχνάτε: 

Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter  για να μη χάνετε κανένα post!