ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΕΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΑΓΑΠΑ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ)

 Σας παρουσιάζουμε σήμερα το βιβλίο της Κρυσταλλένιας Γαβρηιλίδου «Η Πριγκίπισσα Κρυσταλλένια που δεν ήξερε να αγαπά», από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.


Η πριγκίπισσά μας ζούσε σε ένα μεγάλο παλάτι και είχε μια καρδιά από κρύσταλλο. Κανείς δεν της χαλούσε χατίρι κι εκείνη στεκόταν στο βάθρο της περιμένοντας να την πλησιάσουν οι άλλοι. Έτσι, συνηθισμένη να τα έχει όλα, δεν έμαθε ποτέ της ν’ αγαπά.

Μέχρι που στα γενέθλιά της, οι γονείς της της χάρισαν ένα μουσικό κουτί. Από μέσα πετάχτηκε μία νεράιδα που μπορούσε να πραγματοποιήσει κάθε της ευχή κι εκείνη ζήτησε μια κανονική καρδιά. Η νεράιδα όμως της χάρισε έναν πρίγκηπα με λούτρινη καρδιά που υποσχέθηκε να της μάθει να αγαπά. 



Ο πρίγκηπας από τη μεριά του χάριζε απλόχερα την αγάπη του χωρίς να κρατάει κάτι για τον εαυτό του. Την σπαταλούσε αλόγιστα, χωρίς μέτρο κι έτσι ένοιωθε άδειος. 

Μαζί όμως με την πριγκίπισσά του κατάφεραν να φτιάξουν την αλφαβήτα της αληθινής αγάπης για να μην τη ξοδεύουν αλλά ούτε να την στερούν και να την στερούνται.  



Ένα όμορφο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους για τις λεπτές ισορροπίες στις σχέσεις και τα συναισθήματα των ανθρώπων. Μια ιστορία για την αγάπη που όλοι ψάχνουμε, όπως στο κρυφτό,  χωρίς καμιά φορά να ξέρουμε τι είναι πραγματικά και πώς να βρούμε τη σωστή αναλογία ανάμεσα στην απεριόριστη χρήση της και τη μηδενική.

Η εξαιρετική εικονογράφηση του Μιχάλη Μουτζόγλου με τα έντονα χρώματα που θυμίζει graffic novel, ξεχωρίζει και συνοδεύει ιδανικά το κείμενο.




Το βιβλίο κλείνει με τη ψυχολόγο-ειδική θεραπευτικού παιχνιδιού Ζωή Χρήστου να δίνει τη δική της προσέγγιση στο κρυφτό και στην ανάγκη μας να κρυφτούμε για να μας αναζητήσει και να μας βρει κάποιος πραγματικά.

Ένα ολοκληρωμένο βιβλίο που αξίζει να βρίσκεται στις βιβλιοθήκες μας!

Γράφει η Χριστίνα Βούλαλη από το Τα παιδάκια μας 

________________________________________________________________________________
Πολυταξιδευμένη εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στις ξένες γλώσσες και τη διδασκαλία τους, μαμά και blogger. Θέματα που την ενδιαφέρουν; Η θετική διαπαιδαγώγηση, οι εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης και ό,τι έχει να κάνει με το παιδί. Της αρέσει η καλή μουσική, τα ενδιαφέροντα βιβλία και τα όμορφα ταξίδια!


Και μην ξεχνάτε: 

Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!