ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΑΡΚΟΥΔΟΣ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ)

 

Πάνω στην ώρα έφτασε το νέο βιβλίο της Κάριν-Μαρί Αμιό από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, σε μετάφραση της Πετρούλας Γαβρηιλιδου, για να μας θυμίσει πως όλοι μας μπορούμε να κάνουμε διακοπές,  έστω και φανταστικές και να περάσουμε καλά.




Ο μπαμπάς Αρκούδος,  τουλάχιστον,  τα κατάφερε με επιτυχία,  παρά το φόρτο εργασίας του. Με 7 αρκουδάκια να φροντίσει και εργασία παράλληλα, ένα διάλειμμα από την καθημερινότητά του, είναι απαραίτητο. Αυτό που χρειαζόταν για να το συνειδητοποιήσει, ήταν 7 ναζιάρικα "θέλω " κόντρα στην πίεση της δουλειάς του. Τα φιλάκια από τα 7 μικρά του, ως εισιτήριο,  ήταν αρκετά για να βρεθούν όλοι τους, αυτομάτως, σε νησί μαγικό.




Μαγιώ, βατραχοπέδιλα, ρακέτες και φουσκωτά παιχνίδια, κατακλύζουν το φανταστικό νησί. Παγωτά σε διάφορες γεύσεις, ξεχωριστή για το κάθε αρκουδάκι, γλυκαίνουν τις σκανταλιές. Και το αποκορύφωμα όλων; Κατασκήνωση και ύπνος βραδινός στο μαγικό αυτό μέρος που δημιούργησαν όλο ενθουσιασμό. Και φυσικά, κλείνοντας τη βραδιά, όλοι εύχονται το ίδιο: Αυτές οι διακοπές να μην τελειώσουν ποτέ!




Πρόκειται για μια τρυφερή ιστορία που, όπως και στα υπόλοιπα βιβλία της σειράς, είναι αισθητή η απουσία της μητέρας. Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να  αναγνωρίσουν τον εξίσου σπουδαίο ρόλο που παίζει ο πατέρας μέσα στην οικογένεια. Μπορεί να εργάζεται πολλές ώρες αλλά πάντα θα βρει χρόνο για παιχνίδια και τρυφερές αγκαλιές με τα παιδιά του.




Με τη γλυκιά εικονογράφηση από τον Ζεράλντ Γκερέ  όπου τα συναισθήματα είναι εμφανή μέσα από τις εκφράσεις των προσώπων, συμπληρώνεται η ιστορία και κάνει το βιβλίο ιδανικό για ηλικίες από 2 και πάνω.


Γράφει η Ανναστέλλα Λαζάρου από το Decofairy

 ________________________________________________________________________________________________

Η Ανναστέλλα Λαζάρου είναι interior designer, blogger, σύζυγος, μαμά 2 κοριτσιών που της κλέβουν τα μυαλά και τα ανταλλάσσουν με έμπνευση, δημιουργός των πρώτων ελληνικών χειροποίητων παιδικών σκηνών και λάτρης της φωτογραφίας και των ταξιδιών!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter για να μη χάνετε κανένα post!