ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ!

Σήμερα σας παρουσιάζουμε βιβλία ανοιξιάτικα, αισιόδοξα και πασχαλινά! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Εκδόσεις Πατάκη

Πού πήγε το Πάσχα;

Συγγραφέας: Ηλιόπουλος Βαγγέλης

Οι γονείς της Νιάνιας έχουν ειδοποιήσει όλους να μην πουν τη φράση «Έρχεται το Πάσχα», γιατί η Νιάνια μετά την αναζήτηση για το από πού έρχονται τα Χριστούγεννα, θα αρχίσει να ψάχνει και από πού έρχεται το Πάσχα! Είχαν ξεχάσει όμως να το πουν στον ορνιθοτρόφο, ο οποίος πήγε στο σπίτι τους για να δώσει τα αυγά και εκείνος της είπε ότι είναι για το Πάσχα που έρχεται! Η Νιάνια λοιπόν ξεκινά αμέσως μια περιπλάνηση για να ανακαλύψει από πού! Βρίσκεται σε πολυκαταστήματα με λαμπάδες, σε μαγαζιά με σούβλες, στο μαντρί με τα αρνιά και ψάχνει... Τελικά, ανακαλύπτει πως το Πάσχα δε βρίσκεται στα καταστήματα και στον υπερκαταναλωτισμό αλλά σε μια σπηλιά στο βουνό, απ’ όπου βγαίνει το Άγιο Φως!

Το Πάσχα της νόνας Χελώνας

Συγγραφέας: Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου Λότη

Πάντα περήφανος ο κυρ Λαγός, όπως κι ο προ-προ-προ-παππούς του, εκείνος που την έπαθε στο τρέξιμο απ΄ τη χελώνα τα χρόνια τα παλιά, καυχιέται πως το Πάσχα θα τσουγκρίσει και θα σπάσει ολωνών τ΄ αυγά με τα δικά του.

Η νόνα η Χελώνα όμως, με τα δέκα της εγγόνια, κάτι του σκαρώνει...

Και όλα του δάσους τα πουλιά, τα έντομα και τα ζωάκια μαζεύονται να δουν το πάθημά του!

Πιάστε τ' αυγό!

Συγγραφέας: Rowland Lucy

Ο λαγός ο Ζαχαρίας

είχε πόδια δυνατά,

όλοι πως χοροπηδούσε

νιώθαν από πέρα μακριά.

Ο Ζαχαρίας θέλει μόνο να παίζει, να τρέχει, να χοροπηδά, αλλά, χωρίς να το θέλει, προκαλεί διαρκώς αναστάτωση στη δική του τη φωλιά και σ' όλη τη γειτονιά! Όμως όταν ένα αυγό γλυστρήσει και κατρακυλήσει στην πλαγιά, ποιος θα είναι εκεί για να σταματήσει την καταστροφή;

Μια διασκεδαστική ιστορία με ομοιοκαταληξία, για να την απολαύσετε ξανά και ξανά, αγκαλιά με τα παιδιά!


Εκδόσεις Νάμα και Εκδόσεις Έαρ

Συνεχίζουμε με δυο βιβλία από την Κατερίνα Νίκα Μάνου:

Το Άγιο Πάσχα περιμένω μ'ένα ποίημα κεντημένο (Εκδόσεις Έαρ)

Ανοίγει το Τριώδιο! Η παρέα του βιβλίου μας είναι έτοιμη να κεντήσει με τις πιο λαμπερές κλωστές ένα όμορφο χαλί που θα το ολοκληρώσει την Κυριακή του Πάσχα! Η Ανθή, ο Ανέστης και η Χαρούλα θα το κεντήσουν με χαριτωμένα ποιήματα, ένα για κάθε σημαντικό γεγονός της λειτουργικής ζωής, θα το στολίσουν με κείμενα από το θησαυροφυλάκιο των Αγίων, θα το χρωματίσουν με πρωτότυπες κατασκευές και πολλές άλλες δραστηριότητες και δημιουργίες!

Η Ανεμώνη της Ανάστασης! (Εκδόσεις Νάμα)

Ένα τρυφερό βιβλίο γι’ αυτούς που φεύγουν, γι’ αυτούς που πίσω προσμένουν και για το Φως της Ανάστασης που σιγοκαίει διαρκώς δίπλα από μια μικρή ανεμώνη… Ένα βιβλίο μέσα από το οποίο ξεδιπλώνονται τα ήθη και τα έθιμα τις Άγιες ημέρες του Πάσχα στα χριστιανικά ελληνικά σπίτια, στην εξοχή και φυσικά στην εκκλησία.

Εκδόσεις Μίνωας

Οι εποχές μου (Σειρά)

Συγγραφέας: Χαρά Κατσαρή

Ο χρόνος χωρίζεται σε 4 εποχές. Αυτό το ξέρουν όλοι!

Είναι το Φθινόπωρο, ο Χειμώνας, η Άνοιξη και το Καλοκαίρι. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό; Τι αλλάζει στη φύση από εποχή σε εποχή; Πώς επηρεάζονται τα ζώα, τα φυτά αλλά και οι άνθρωποι που κατοικούν στον πλανήτη μας από τις αλλαγές που φέρνει η κάθε εποχή;

Ίδιοι μα τόσο διαφορετικοί

Συγγραφέας: Κάρλ Νιούσον

Εγώ είμαι εγώ κι εσύ είσαι εσύ. Είμαστε ίδιοι, μα τόσο διαφορετικοί.

Μια τρυφερή προσέγγιση όλων των ξεχωριστών χαρακτηριστικών του καθενός μας, που τονίζει με χιούμορ τις ομοιότητες και τις διαφορές μας.

Σούπερ Ήρωας σαν εσένα

Συγγραφέας: Λίαμ Ντάρσι

Η Λίλι ξέρει ακριβώς τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει:

ΣΟΥΠΕΡ ΗΡΩΑΣ!

Όχι όμως σαν τους φανταστικούς σούπερ ήρωες αλλά σαν τους καθημερινούς ανθρώπους που μέσα από τo επάγγελμά τους βοηθούν τους άλλους και προσπαθούν για έναν καλύτερο κόσμο.

Ανακάλυψε μαζί της την εξαιρετική δουλειά που κάνουν γιατροί, πυροσβέστες και πολλοί άλλοι, γνωρίζοντας ότι κι εσύ μπορείς να γίνεις σούπερ ήρωας όταν μεγαλώσεις! Αρκεί να το θελήσεις!

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ο κύριος Κούνελος και το εργοστάσιο σοκολάτας

Συγγραφέας: Elys Dolan

Πώς φτιάχνονται τα σοκολατένια αυγά; Στο Εργοστάσιο Σοκολάτας του κύριου Κούνελου η παραγωγή δε σταματά ποτέ! Μέχρι που οι κότες αποφασίζουν να κατέβουν σε απεργία…

Το Πάσχα της Χαράς Φύλλα δραστηριοτήτων για το Νηπιαγωγείο

Συγγραφέας: Κατερίνα Χριστόγερου

Ένα ευχάριστο πασχαλινό βιβλίο με φύλλα δραστηριοτήτων από όλες τις θεματικές ενότητες του Προγράμματος Σπουδών για το Νηπιαγωγείο και πρωτότυπες ιδέες για πασχαλινές κατασκευές.

Σ' ένα βάζο μέσα

Συγγραφέας: Deborah Marcero

Ένα υπέροχο εικονογραφημένο βιβλίο για τη δύναμη των αναμνήσεων και τη μαγεία της φιλίας.

Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Κάποια κορίτσια, κάποια καπέλα και ο Χίτλερ

Συγγραφέας: Trudi Kanter

Η ονειρεμένη ζωή ενός εστέτ ζευγαριού της Βιέννης ανατρέπεται από την εισβολή των ναζιστικών στρατευμάτων του Χίτλερ.

Το 1938, η όμορφη και χαρισματική Τρούντι Κάντερ σχεδιάζει καπέλα για τις πιο καλοντυμένες κυρίες της Βιέννης. Συχνάζει στα περίφημα κοσμικά καφέ και κάποια στιγμή ερωτεύεται παθιασμένα τον Βάλτερ Έρλιχ, έναν γοητευτικό επιχειρηματία. Ωστόσο, καθώς τα τανκς του Χίτλερ προελαύνουν στην Αυστρία, ο κόσμος αυτού του νεαρού ζευγαριού Εβραίων καταρρέει.

Το αρνάκι που ήθελε να γίνει λύκος

Συγγραφέας: Rebecca Van Slyke

Μια ιστορία για το θάρρος και την εξερεύνηση.

Η Λάνα Λιν είναι ένα τολμηρό αρνάκι.

Τα άλλα αρνάκια χαίρονται να μασουλούν χορτάρι, να πίνουν νερό από τη λιμνούλα ή να κοιμούνται στο λιβάδι. Αλλά όχι η Λάνα Λιν.

Η Λάνα Λιν θέλει να ζήσει… μια περιπέτεια!

Μια νύχτα με φεγγάρι, η Λάνα Λιν μεταμφιέζεται και φεύγει για να δει πώς είναι να ζει σαν λύκος. Έχει πλάκα να τρέχει στο δάσος, να μένει ξύπνια μέχρι αργά και να ουρλιάζει στο φεγγάρι –αλλά μήπως η ζωή σαν λύκος δεν είναι όπως τη φανταζόταν;

Την επιλογή των βιβλίων επιμελήθηκε η Χριστίνα Βούλαλη από το Τα παιδάκια μας 

__________________________________________________________________________________
Πολυταξιδευμένη εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στις ξένες γλώσσες και τη διδασκαλία τους, μαμά και blogger. Θέματα που την ενδιαφέρουν; Η θετική διαπαιδαγώγηση, οι εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης και ό,τι έχει να κάνει με το παιδί. Της αρέσει η καλή μουσική, τα ενδιαφέροντα βιβλία και τα όμορφα ταξίδια!


Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 

Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!