ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΑ ΚΟΥΤΙΑ ΤΟΥ THE KEY CREATIVE SCHOOL

 The Key Creative School
Το The Key Creative School είναι το πρώτο νηπιαγωγείο που η βάση της  παιδαγωγικής του μεθόδου είναι η θεωρία του Gardner περί Πολλαπλής Νοημοσύνης. Επίσης, είναι το νηπιαγωγείο που δίνει την δυνατότητα σε κάθε παιδί να ξεκλειδώσει την κλίση του και να ανακαλύψει νέα ταλέντα. Μέσα από τις καινοτόμες δράσεις και καθημερινές δραστηριότητες του σχολείου, τα παιδιά ανακαλύπτουν το προφίλ της νοημοσύνης τους και εξερευνούν νέα μονοπάτια στον κόσμο της μάθησης. Μέσα στα 200 τ.μ. ενός μοναδικά καινοτόμου χώρου, που δημιουργήθηκε με βάση το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τις ανάγκες των παιδιών, το εξειδικευμένο προσωπικό ξεκλειδώνει την δημιουργικότητα με το μαγικό «κλειδί» που έχουν στα χέρια τους.



Ποια είναι η θεωρία του Gardner;
Η θεωρία της Πολλαπλής Νοημοσύνης του Howard Gardner έχει τέσσερα πολύ σημαντικά σημεία:
1. Κάθε άτομο έχει ένα συνδυασμό των εννέα ειδών νοημοσύνης. Αυτή η τυχαία κατάταξη των δυνάμεων και αδυναμιών καθιστά κάθε πρόσωπο μοναδικό με αποτέλεσμα κάθε τάξη να διαθέτει μια ποικιλομορφία σκέψης.
2. Κάθε άτομο μπορεί να αναπτύξει τις νοημοσύνες του σε επαρκές επίπεδο. Με ενθάρρυνση, εμπλουτισμό και κατάλληλη καθοδήγηση, οποιοσδήποτε μαθητής ή άτομο, μπορεί να αναπτύξει τις νοημοσύνες του.
3. Οι νοημοσύνες συνεργάζονται και πάντα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.
4. Καμιά νοημοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει μόνη της. Εξαιτίας γενετικών καταβολών και του περιβάλλοντος, δεν υπάρχουν δύο άνθρωποι που να έχουν το ίδιο προφίλ νοημοσύνης -ούτε ακόμη και οι απαράλλακτοι δίδυμοι- επειδή οι εμπειρίες τους είναι διαφορετικές και η νοημοσύνη τους συνεχώς εξελίσσεται. Για παράδειγμα, αν δυο άτομα διαθέτουν το ίδιο επίπεδο ισχυρής γλωσσικής νοημοσύνης, το ένα μπορεί να είναι καλύτερο στην ανάγνωση, ενώ το άλλο στο γραπτό λόγο.


Ποια είναι τα 9 είδη νοημοσύνης;
Αρχικά ο Gardner είχε ξεχωρίσει επτά είδη νοημοσύνης, αλλά σε επόμενα βιβλία του πρόσθεσε άλλες δύο φτάνοντας τις εννέα. Πρόκειται για τις εξής:
1.      Λεκτική / γλωσσική νοημοσύνη (Verbal Linguistic Intelligence),
2.      Λογικό-μαθηματική νοημοσύνη (Logical- Mathematical Intelligence),
3.      Σωματική-κιναισθητική νοημοσύνη (Bodily-Kinesthetic Intelligence),
4.      Μουσική νοημοσύνη (musical intelligence),
5.      Διαπροσωπική νοημοσύνη (interpersonal intelligence),
6.      Ενδοπροσωπική νοημοσύνη (Intrapersonal intelligence),
7.      Χωρική ή Χωροταξική νοημοσύνη (spatial intelligence),
8.      Συναισθηματική Νοημοσύνη (Emotional Intelligence),
9.      Φυσιοκρατική ή Νατουραλιστική νοημοσύνη (Naturalistic intelligence).
 
Στο The Key Creative School λειτουργεί νηπιαγωγείο, ΚΔΑΠ αλλά υπάρχει η δυνατότητα online μαθημάτων καθώς και των υπέροχων συνδρομητικών κουτιών (subscription boxes).


The Key Creative Boxes
Εξαιτίας της πανδημικής κατάστασης την οποία βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο, τα The Key Creative Boxes είναι το ιδανικό εργαλείο στα χέρια κάθε γονέα. Ο γονέας επιλέγει ανάμεσα στα 3 διαθέσιμα κουτιά χωρισμένα ανά ηλικιακό στάδιο, το κατάλληλο για το παιδί του. Κάθε κουτί, έχει μία θεματική ενότητα με 10 τουλάχιστον διαφορετικές δραστηριότητες βασισμένες στην θεωρία Πολλαπλής Νοημοσύνης. Η κάθε μία δραστηριότητα αναπτύσσει και ένα διαφορετικό τύπο νοημοσύνης. Τα παιδιά μαθαίνουν δημιουργώντας και έρχονται σε επαφή με νέα αντικείμενα. Μέσω της βιωματικής μάθησης και του παιχνιδιού η εκπαιδευτική διαδικασία αποκτά ενδιαφέρον και γίνεται μία διασκεδαστική εμπειρία.
 
Η Έλενα Παπά, ιδρύτρια του The Key Creative School, οραματίστηκε ένα καλύτερο μέλλον. Με αυτό το όραμα δημιούργησε το The Key Creative School. Το σχολείο που αγκαλιάζει όλα τα παιδιά. Το ιδανικό σχολείο που εκκολάπτει τα παιδιά του μέλλοντος!
 
Επικοινωνία – Πληροφορίες
Τηλέφωνο: 2310433337
Email: info@thekeycreativeschool.gr
Διεύθυνση: Δαβάκη 42,55133 Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

Γράφει η Σοφία Ελευθερίου από το The rainbow plays music

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Να σας συστηθώ. Είμαι η Σοφία. Είμαι μουσικοπαιδαγωγός και μαμά. Λατρεύω τη μουσική, πιστεύοντας στην τέχνη της και στην επιστήμη της. Επίσης, λατρεύω τα παιδιά που με την μαγική τους ιδιότητα σε κάνουν ευτυχισμένο οποιαδήποτε ώρα και στιγμή. Το παιχνίδι και η δημιουργία είναι μέρος της καθημερινότητας μου. Τα βάζω όλα αυτά λοιπόν, μέσα σε μία μεγάλη κατσαρόλα και ανακατεύω μέχρι να βγει κάτι νόστιμο! Μέσα από το blog μου The rainbow plays music  μοιράζομαι την αγάπη μου για τη μουσική, τις κατασκευές και οτιδήποτε άλλο με εμπνέει σχέση με τα παιδιά. 

Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!