ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΤΟΥ 1821 (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΑΘΩΣ ΠΑΙΔΙΚΑ)

  

Το  περίμενα αγωνιωδώς αυτό το βιβλίο και πραγματικά όταν το έλαβα χτες το απόγευμα μου απέδειξε πως άξιζε η προσμονή! Ένα αριστούργημα κατά την δική μου κρίση αφού συνδυάζει την υπέροχη κλασσική εικονογράφηση της Αγγελικής Δελέχα με το ευφάνταστο κείμενο της Κωνσταντίνας Ζηκούλη - Τακοπούλου, αλλά και ένα σωρό σελίδες δημιουργικής γραφής για παιδιά δημοτικού και χάρτη μεγάλο της Ελλάδας που γίνεται "ταμπλό" για επιτραπέζιο παιχνίδι με κάρτες γνώσης! Θέλετε να σας πω και άλλα; Τίτλος του είναι "ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΤΟΥ 1821" και κυκλοφόρησε μόλις πριν ένα μήνα από τις εκδόσεις Άθως παιδικά.


Καταρχάς το αγάπησα γιατί ο ήρωας του βιβλίου έχει το όνομα του γιου μου Ανδρέα. Ο Ανδρέας λοιπόν του βιβλίου είναι ένα δεκάχρονο παιδί, απόγονος ενός ήρωα της ελληνικής επανάστασης με το όνομα Ανδρέας, παππούς του παππού του παππού του, ο οποίος είχε φυλάξει σε ένα σεντούκι αντικείμενα της εποχής του ως αναμνηστικά για τις επόμενες γενιές. Αυτό το σεντούκι ψάχνει να βρει ο Ανδρέας ώστε να μπορέσει να το δείξει στους φίλους του. Όταν το βρίσκει, αποφασίζουν οικογενειακώς να το δωρίσουν μαζί με τα αντικείμενα σε ένα μουσείο γιατί ..." το σεντούκι αυτό φυλάει την ιστορία μας και δεν έχουμε δικαίωμα να το κρατήσουμε για τον εαυτό μας"...


Τις δημιουργικές σελίδες μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν δάσκαλοι και γονείς αφού έχει για κάθε είδους έκθεσης - έκφρασης ασκήσεις, όπως ελεύθερη αφήγηση, ποίημα, απομνημονεύματα, επιστολή κ.ά.

Στο τέλος του βιβλίου έχει σε χοντρό χαρτί κάρτες με φωτογραφίες από τη μία και κείμενο από την άλλη που τις κόβεις εύκολα. Είναι οι κάρτες που θα χρησιμοποιηθούν για το επιτραπέζιο παιχνίδι. Εγώ έχω σκοπό να τις πλαστικοποιήσω για να αντέξουν καιρό γιατί δεν είναι η ηλικία των παιδιών μου ακόμη για το παιχνίδι. 


Τον χάρτη προς το παρόν θα τον κολλήσουμε στον τοίχο. Είναι ότι πρέπει για μαθήματα γεωγραφίας - ιστορίας.



Επίσης έχει και πατρόν για να χρωματίσει και να κατασκευάσει το παιδί το δικό του σεντούκι.
Πείτε μου, δεν έχω δίκιο που έχω ενθουσιαστεί με αυτό το βιβλίο; 

Χρόνια Πολλά λοιπόν σε όλους τους Έλληνες και εύχομαι τα παιδιά μας έχοντας τέτοια βιβλία, μεγαλώνοντας να φτιάξουν ένα καλύτερο κόσμο, ελεύθερο πραγματικά!


Γράφει η Ευαγγελία Παπαρίζου από το forhappymoments.gr

________________________________________________________________________________________________

Η Παπαρίζου Ευαγγελία είναι σύζυγος και μητέρα 2 παιδιών. Έχει σπουδάσει φυσικοθεραπεία και παιδαγωγικό ειδ. αγωγής και ασχολείται με παιδιά που έχουν αυτισμό και άλλα προβλήματα. Της αρέσει η ραπτική, η ζαχαροπλαστική και οι κατασκευές με τα παιδιά. Ερασιτεχνικά ασχολείται με την σχεδίαση ψηφιακών άλμπουμ. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε και η ιδέα του να επιμελείται καλλιτεχνικά τα τεύχη του περιοδικού.


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!