ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΧΕΡΑΚΙΑ ΚΑΘΑΡΑ...ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΜΑΚΡΙΑ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΙΔΕΡΗ)



Το βιβλίο «Χεράκια καθαρά…μικρόβια μακριά» είναι το νέο παιδικό βιβλίο της Αθηνάς Ντόκα σε εικονογράφηση της Δέσποινας Ανδρέου και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Σιδέρη.




Η ιστορία μας μιλά για 3 αχώριστους φίλους, τον Αψού, τον Κόκο και τον Γκούχου, οι οποίοι είναι μικρόβια και ζουν στην πολιτεία Κουκίδα. Στα 3 μικρά σκανταλιάρικα μικρόβια αρέσει να πηγαίνουν στον κόσμο των ανθρώπων και να τους αρρωσταίνουν με τα πειράγματα τους. Μια μέρα όμως τα πράγματα αλλάζουν για τα μικρόβια, καθώς όπως ενημερώθηκαν οι άνθρωποι αποφάσισαν να προστατέψουν την υγεία τους και να αντιμετωπίσουν τα μικρόβια με πιο δραστικά μέτρα. Το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών και η χρήση μάσκας και αντισηπτικού είναι κάποια από τα όπλα των ανθρώπων ενάντια τους. Οι 3 φίλοι δεν πίστεψαν ιδιαίτερα σε αυτά τα λόγια, μιας και ήξεραν τις ισχυρές δυνάμεις που διέθεταν και έτσι σκέφτηκαν να κάνουν άλλη μία από τις γνωστές τους βόλτες στον κόσμο των ανθρώπων. Εκεί διαπίστωσαν και μόνοι τους πως πράγματι οι άνθρωποι ήταν πλέον αποφασισμένοι να βγάλουν τα μικρόβια από τη ζωή τους μια και καλή. Και η αφίσα που είδαν πριν ολοκληρώσουν τη βόλτα τους το επιβεβαίωνε.




Το βιβλίο είναι γραμμένο σε απλή και κατανοητή γλώσσα, μιας και σκοπό έχει μέσα από την ιστορία του να εξηγήσει στα παιδιά όσο πιο καλά μπορεί το πολύπλοκο θέμα των μικροβίων και πώς αυτά έχουν την ικανότητα να μας αρρωσταίνουν. Η εικονογράφηση με τα ζωηρά της χρώματα, συμπληρώνει άψογα το κείμενο σε κάθε σελίδα και κρατά το ενδιαφέρον του μικρού αναγνώστη. Πολύ ιδιαίτερη η προσθήκη των διασκεδαστικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά στο τέλος του βιβλίου. Απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας.]




Επίκαιρο όσο ποτέ το «Χεράκια καθαρά…μικρόβια μακριά» δεν πρέπει να λείπει από καμία παιδική βιβλιοθήκη. Στην δύσκολη εποχή που διανύουμε το συγκεκριμένο βιβλίο, αποτελεί ένα σπουδαίο μέσο για γονείς και εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να περιγράψουν στα παιδιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τη σημασία της υγείας και τους τρόπους με τους οποίους αυτή μπορεί να διατηρηθεί.


Γράφει η Ευδοξία Μοσχίδου από το Παιχνίδι και δημιουργία
________________________________________________________________________________________________

Παιδαγωγός προσχολικής αγωγής, σύζυγος, μαμά 2 μικρών αγοριών και blogger.
Αγαπώ οτιδήποτε μπορεί να απασχολήσει δημιουργικά τα μικρά παιδιά και τα βοηθά μέσα από το παιχνίδι να φτάσουν στη μάθηση. Η δημιουργία εκτυπώσιμων δραστηριοτήτων για παιδιά προσχολικής ηλικίας, γεμίζει μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο ελεύθερου χρόνου που διαθέτω



Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitterγια να μη χάνετε κανένα post!