ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΟΛΙΒΙΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ. ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ EVER (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ)



 Ένα υπέροχα διασκεδαστικό βιβλίο κατέφθασε στην πόρτα μας λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα... το “ΟΛΙΒΙΑ Μυστικό τετράδιο. Τα καλύτερα Χριστούγεννα EVER!” των Meredith Costain κείμενο και Danielle McDonald εικονογράφηση. Ένα βιβλίο που πρωτοκυκλοφόρησε το 2019 ενώ στην Ελλάδα βγήκε τον Οκτώβριο του 2020 από τις Εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.




   Δέκα μέρες πριν τα Χριστούγεννα και η Ολίβια , η μικρή μας πρωταγωνίστρια, γράφει στο μυστικό της τετράδιο για τις προετοιμασίες της οικογένειάς της για την ομορφότερη γιορτή του χρόνου. Χριστουγεννιάτικο δέντρο, στολίδια, ανάγνωση βιβλίων, λίστα με δώρα και φυσικά το πολυπόθητο γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Τι γκάφα όμως μπορεί να έκανε η Ολίβια; Έστειλε το γράμμα του Άγιου Βασίλη σε λάθος διεύθυνση! Και τώρα; Τι θα γίνει αν δεν μπορέσει να βρει το σπίτι της Ολίβιας ο Άγιος Βασίλης και δεν φέρει τα δώρα; Πρέπει να καταστρώσει ένα σχέδιο με έξυπνους τρόπους ώστε να επανορθώσει το λάθος της και ο Άγιος Βασίλης να φέρει σε όλους τα δώρα τους το βράδυ της Παραμονής!




Η Ολίβια περιγράφει με διασκεδαστικό και αστείο τρόπο την ιστορία της που μας έκανε να την διαβάσουμε μονορούφι αγωνιώντας και αναμένοντας για το Happy End  και τα καλύτερα Χριστούγεννα EVER! Η εικονογράφηση απλή, φωτεινή, παιχνιδιάρικη, έξυπνη και χαρούμενη ζωντάνεψε τις δράσεις, τις σκέψεις, τις αγωνίες και τις χαρές της πρωταγωνίστριας και όλων των υπολοίπων κάνοντας ακόμα πιο ευχάριστη την ανάγνωση αυτού του όμορφου βιβλίου!    

Ένα βιβλίο που μας κέρδισε με τα όμορφα μηνύματα που μεταφέρει. Μηνύματα αγάπης, πίστης,  ελπίδας, προσπάθειας, φιλίας, εργατικότητας και ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης.

Αναμφισβήτητα το βιβλίο αυτό θα κερδίσει τις καρδιές των μικρών μας αναγνωστών από 6 χρονών και πάνω και πρόκειται να γίνει από τα αγαπημένα τους!  



Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!


Γράφει η Μαρία Χαντζίκου

 ________________________________________________________________________________________________

Η Μαρία Χαντζίκου είναι σύζυγος, μητέρα, διακοσμήτρια (ΤΕΙ Αθήνας). Οτιδήποτε σχετίζεται με την τέχνη την κάνει να ονειρεύεται, να δημιουργεί και να χαμογελάει.


Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!