ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ( ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

 

Ενόψει των εορτασμών για την συμπλήρωση 2500 χρόνων από την πραγματοποίηση της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, προμηθευτήκαμε το βιβλίο "Η ναυμαχία της Σαλαμίνας" από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.




Πρόκειται για ένα ακόμη εξαιρετικό παιδικό βιβλίο της γνωστής σειράς "Η πρώτη μου ιστορία" που επιμελείται ο αγαπημένος συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς. Όπως και στα προηγούμενα βιβλία, τις σελίδες του έχει χρωματίσει η Ναταλία Καπατσούλια.

Είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά σχολικής ηλικίας. Σε αυτό το βιβλίο μαθαίνουμε με απλό και χαρούμενο λεξιλόγιο την ιστορία σχετικά με την ναυμαχία της Σαλαμίνας. Το κείμενο όπως πάντα είναι έτοιμο ν απογειώσει  τον κάθε μικρό αναγνώστη και να του γνωρίσει αυτό το σημαντικό ιστορικό γεγονός που εμπνέει ακόμη και σήμερα τους ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη. Μέσα από την χρήση μικρών στίχων, τα παιδιά θα γνωρίσουν την δράση του Θεμιστοκλή και πολλών ακόμη ένδοξων Ελλήνων που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στα συγκεκριμένα γεγονότα.

Το ιστορικό γεγονός πλαισιώνει με μοναδικό πρωτότυπο τρόπο η εικονογράφος Ναταλία Καπατσούλια. Πλοία της εποχής και πολεμιστές ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου και θα μεταφέρουν σε δράση τους αναγνώστες.

Ιδανικό για τους μικρούς αναγνώστες που αγαπούν την μυθολογία και την ιστορία.


Γράφει η Μαρία Γεωργακού από το Beauty Harmony Blog

________________________________________________________________________________________________

Η Μαρία Γεωργακού είναι μαμά, σύζυγος, αισθητικός, αρωματοθεραπεύτρια, ρεφλεξολόγος και blogger.


Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram &Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!