ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ:101 ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ).

 Η ανάγνωση παραμυθιών έχει αποδειχθεί πως ευεργετεί ιδιαίτερα τον ψυχισμό των παιδιών. Ένα παραμύθι με την απλοϊκή του αφήγηση έχει τη δυνατότητα να μεταλαμπαδεύσει πολλές και σημαντικές ηθικές αξίες σε ένα παιδί, αποφεύγοντας παράλληλα τις υπερβολικές αφηγήσεις και τις βαρύγδουπες εκφράσεις. Όλοι μας θυμόμαστε στην παιδική μας ηλικία βιβλία με παραμύθια τα οποία μας συντρόφευσαν και μας χάρισαν στιγμές τόσο ψυχαγωγίας, όσο και ηθικής διαπαιδαγώγησης.

Και αυτό, διότι μέσα στα παραμύθια υπάρχει αναφορά όλων των ανθρώπινων συναισθημάτων, βιώνεται η συνειδητοποίηση των λαθών και των παθών μας, ο έπαινος των καλών μας πράξεων, το ηθικό δίδαγμα πως το καλό στο τέλος κερδίζει.






Δεν υπάρχει πιο σπουδαίο δώρο σε ένα παιδί, από ένα βιβλίο με παιδικά παραμύθια τα οποία συμπυκνώνουν μεγάλες και στοιχειώδεις αλήθειες της ζωής. Και χαίρομαι διότι πρόσφατα διάβασα το παιδικό βιβλίο «101 πολύτιμα παραμύθια» από τις εκδόσεις Άγκυρα και παρά την ηλικιακή διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε εμένα και τα παιδιά στα οποία απευθύνεται (3-8 ετών), κατάφερε να με συγκινήσει και να μου θυμίσει και εμένα τα αγαπημένα μου παραμύθια με τα οποία μεγάλωσα. Ένα βιβλίο με εξαιρετική εικονογράφηση που βοηθάει το εύπλαστο και γεμάτο περιέργεια μυαλό των παιδιών να ενδιαφερθεί για την ανάγνωση του ίδιου, αλλά και δημιουργεί μία αισθητική απόλαυση με τα φωτεινά χρώματα και τις παραστατικές εικόνες.

Τα αθάνατα παραμύθια των αδελφών Γκριμ, του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και οι σοφοί μύθοι του μεγάλου Αισώπου σε μια εξαίρετη εικονογράφηση η οποία μαζί με το άρωμα του φρεσκοτυπωμένου χαρτιού σε μαγεύει και σε κάνει να θέλεις να διαβάσεις το βιβλίο ξανά και ξανά.


 

Βιβλίο μεγάλο σε έκταση (464 σελίδες), εμπεριέχει μερικά από τα γνωστότερα παραμύθια και μύθους τα οποία σίγουρα όλοι μας κάπου, κάποτε έχουμε διαβάσει.

Συνιστώ ανεπιφύλακτα το συγκεκριμένο βιβλίο επειδή πραγματικά με άγγιξε και θεωρώ πως μπορεί να ταξιδέψει και έναν ενήλικα με τους αθάνατους μύθους που περιέχει και που πάντοτε παραμένουν επίκαιροι και διαπαιδαγωγούν ηθικά τον άνθρωπο με τις ανάγλυφες αλήθειες τους.


Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη από τη διαδικτυακή σελίδα "Οι σκέψεις της Μαρίας

________________________________________________________________________________________________

Είμαι δημοσιογράφος με μεγάλη εμπειρία στη διαδικτυακή αρθρογραφία. Η συγγραφή είναι η ζωή μου και χαίρομαι να μοιράζομαι τις σκέψεις μου με άλλους.


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitterγια να μη χάνετε κανένα post!