ΤΡΟΠΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.

 

Στις τόσο δύσκολες οικονομικά εποχές που ζούμε, οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν ένα εισόδημα παραπάνω. Και αν είναι δύσκολη υπόθεση η εύρεση εργασίας, οι ακόμα πιο δύσκολες υγειονομικές συνθήκες των τελευταίων μηνών ευνόησαν την εργασία από το σπίτι, η οποία ανέκαθεν όμως  υπήρχε. Είναι γεγονός  πως πολλοί άνθρωποι επιλέγουν την εργασία από το σπίτι, επειδή αυτή τους απαλλάσσει από το άγχος ενός τοξικού και απαιτητικού εργασιακού περιβάλλοντος, επειδή δεν έχει το άγχος της μεταφοράς και της συναναστροφής με αγενείς υπεύθυνους, αλλά και επειδή παρέχουν ένα εισόδημα με μεγαλύτερη ευκολία. Η ασφάλεια του σπιτιού και η απουσία της φόρτισης ενός απαιτητικού γραφείου συμβάλλουν στην ψυχολογία πολλών ανθρώπων, με αποτέλεσμα η παραγωγή τους να είναι σαφώς ποιοτικότερη.




Και όχι, δεν είναι τεμπελιά ή λιγότερο κουραστική δουλειά η εργασία από το σπίτι. Η διάδοση του Διαδικτύου δίνει πλέον τη δυνατότητα για εργασία από το σπίτι η οποία μπορεί  να γίνει και εξαιρετικά αποδοτική, αλλά και προσοδοφόρα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους ένας άνθρωπος μπορεί να εργαστεί από το σπίτι. Μπορούμε να εξετάσουμε μερικούς από τους κυριότερους.

Αρθρογραφία

Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν –άλλοι το έχουν καταφέρει- να κάνουν τη συγγραφή εκτός από χαρά και βιοπορισμό. Η αρθρογραφία με πληρωμή είναι κύρια ασχολία πολλών ανθρώπων –και της υποφαινόμενης- και σταδιακά, μπορεί να προσφέρει και ένα ικανοποιητικό εισόδημα. Πρέπει αυτός που θέλει να καταπιαστεί με αυτή να έχει ικανότητα στη συγγραφή, υπομονή και επιμονή. Σε εποχές προ κρίσεως πολλοί άνθρωποι έβγαζαν περισσότερα χρήματα από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, η οποία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των λιγότερων δυνατοτήτων που έχουν οι ιστοσελίδες της Ελλάδας συγκριτικά με άλλες χώρες, βρέθηκε. Πλέον, οι περισσότερες σελίδες ζητούν εθελοντική εργασία και είναι λιγότερες οι ιστοσελίδες που προσφέρουν πληρωμή για άρθρα. Πάντως, είναι μία εποικοδομητική δραστηριότητα για εκείνον που αγαπάει το γράψιμο και μπορεί να του προσφέρει ταυτόχρονα την άνεση του σπιτιού του, την ευκαιρία για συγγραφή και οικονομική αμοιβή. Μία από τις καλύτερες σελίδες για άμεσο εισόδημα είναι το iWriter το οποίο σε πληρώνει ως και δύο φορές την εβδομάδα.




Συμμετοχή σε έρευνες

Πολλές εταιρίες προσφέρουν οικονομική αμοιβή ή δυνατότητα απόκτησης συσκευών με την απλή συμμετοχή σε έρευνες. Η διαδικασία είναι απλή: κάνεις εγγραφή με έναν λογαριασμό δικό σου, απαντάς σε διάφορες ερωτήσεις και όταν συμπληρώσεις έναν συγκεκριμένο αριθμό πόντων, πληρώνεσαι ή κερδίζεις επιταγές για εξαργύρωση. Μία εύκολη ενασχόληση από το σπίτι με την οποία καταπιάνονται πλέον πολλοί άνθρωποι για ένα επιπλέον εισόδημα. Οι περισσότερες επισκοπήσεις δίνουν πέντε ευρώ για κάθε ερωτηματολόγιο.

Υπάρχουν σελίδες όπως αυτές: https://www.polytimesgnomes.gr/

https://www.mobrog.com/gr/

https://www.surveymonkey.com/mp/8-reasons-favorite-research-tools-greek/


Πωλήσεις

Αν και είναι μία επαγγελματική δραστηριότητα η οποία συνήθως πραγματοποιείται εξωτερικά (σε κάποιο γραφείο), υπάρχουν και άνθρωποι που κάνουν πωλήσεις από το σπίτι τους τηλεφωνώντας σε ορισμένους πελάτες. Δεν είναι ένα ιδιαίτερα προσοδοφόρο επάγγελμα, αλλά πολλοί άνθρωποι έχουν καταφέρει να αποκτήσουν από αυτό ένα σταθερό εισόδημα.

Δημιουργία ειδών γάμου ή κοσμημάτων

Πολλοί άνθρωποι βγάζουν μεγάλο εισόδημα κατασκευάζοντας είδη γάμου (διάφορα παιχνιδάκια ή μπομπονιέρες) ή κοσμήματα. Και αν η εργασία αυτή γίνεται από το σπίτι, αυτό δε μειώνει καθόλου τη δυσκολία της, καθώς η ποσότητα των συγκεκριμένων ειδών για μία ημέρα μπορεί να είναι αυξημένα. Πάντως, είναι μία δραστηριότητα από το σπίτι με ασφάλιση και σταθερό εισόδημα.

Blogging

Πολλοί άνθρωποι πλέον βρίσκουν με αυτό τον τρόπο το έξτρα εισόδημα που χρειάζονται. Μέσω της δικής σου ιστοσελίδας μπορείς να γράφεις άρθρα, να προβάλλεις τη δουλειά σου ή τα προϊόντα άλλων εταιρειών και να αμείβεσαι για αυτό. Όσο μεγαλύτερη προβολή δε αποκτά η σελίδα σου, τόσο μεγαλύτερο μπορεί να είναι το εισόδημα που βγάζεις.

Online μαθήματα

Αν έχεις κάποιες ικανότητες ή γνώσεις που θα ήθελες να διδάξεις στους άλλους, τότε το Διαδίκτυο σου δίνει τη δυνατότητα για online μαθήματα. Από ξένες γλώσσες, μαγειρική, κηπουρική, μουσική, πολλοί άνθρωποι θα ενδιαφερόντουσαν για διαδικτυακά μαθήματα με αμοιβή.

Μεταφράσεις

Πρόκειται για ένα από τα επαγγέλματα του μέλλοντος, όπως το χαρακτηρίζουν πολλοί. Πολλές ιστοσελίδες πλέον αναζητούν κειμενογραφικές υπηρεσίες και υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι πληρώνονται καλά από αυτό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις καλή γνώση ξένων γλωσσών και να μεταφράζεις καλά ξενόγλωσσα κείμενα.

You Tube

Ένα από τα όργανα του μέλλοντος το οποίο μπορεί να αυξήσει το εισόδημά σου και να γίνει η σταθερή σου εργασία. Δημιουργώντας λογαριασμό και μέσω προβολών και διαφημίσεων, μπορείς να αποκτήσεις ένα σταθερό εισόδημα αλλά και να ανταλλάξεις ενδιαφέρουσες απόψεις με πολλούς ανθρώπους.



Η εργασία από το σπίτι, ίσως να είναι η λύση που ψάχνεις σε αυτό το σκληρό και αβέβαιο περιβάλλον εργασίας που ζούμε πλέον όλοι. Τόλμησέ το και σίγουρα η δύναμη του Διαδικτύου θα σε ανταμείψει!


 Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη από τη διαδικτυακή σελίδα "Οι σκέψεις της Μαρίας

________________________________________________________________________________________________

Είμαι δημοσιογράφος με μεγάλη εμπειρία στη διαδικτυακή αρθρογραφία. Η συγγραφή είναι η ζωή μου και χαίρομαι να μοιράζομαι τις σκέψεις μου με άλλους.



Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitterγια να μη χάνετε κανένα post!