ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ Η ΤΕΛΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ





Αλήθεια τώρα; Αλήθεια;

Βλέπω και ακούω αυτή τη φράση συνεχώς. Διαπιστώνω μια αλλόκοτη «ανησυχία» για το πως θα γίνουμε η «τέλεια γυναίκα». Τέλεια σύζυγος, νοικοκυρά, μάνα, αδερφή, κόρη, εργαζόμενη.




Γιατί; Γιατί θέλεις να γίνεις τέλεια, ενώ αυτό που είσαι είναι ήδη τέλειο; Γιατί θα πρέπει να πιέσεις και να βάλεις τον εαυτό σου σε μια διαδικασία αλλαγής αυτού που είσαι και να προσθέσεις τόσο άγχος στην ήδη στρεσαρισμένη καθημερινότητα σου; Και προπάντων γιατί να είσαι τέλεια αφού αυτές σου οι ατέλειες σε κάνουν μοναδική και… τέλεια.

Και τι σημαίνει επιτέλους τέλειο αφού το τέλειο είναι υποκειμενικό;


Πόσο υπέροχη είναι αυτή η λευκή σου τούφα και αυτή η ρυτίδα στα μάτια σου. Είναι αυτά που προδίδουν ότι μεγαλώνεις άρα έζησες και ζεις ακόμα! Πόσο πιο ευγνώμων πρέπει να είσαι γι αυτό. Δε πειράζει αν ξεχάστηκες ή δε πρόλαβες να πας στο κομμωτήριο. Καμάρωσε το αντί να το καμουφλάρεις.

Πόσο ανθρώπινο είναι να μην τα προλαβαίνεις όλα μέσα στην ημέρα. Πόσους γνωρίζεις να μπορούν να κουμαντάρουν ταυτόχρονα τόσους ρόλους;

Είσαι παχιά, είσαι αδύνατη, έχεις σπυριά, έχεις κυτταρίτιδα. Μάντεψε. Όλες μας. Όλες μας έχουμε από κάτι. Πόσο βαρετό να είμασταν όλες ίδιες αλήθεια;


Θέλεις να γίνεις ότι δεν είσαι απλά για να γίνεις τέλεια; Μάντεψε. Αν γίνεις ότι δεν είσαι δε θα είσαι εσύ. Επομένως όχι απλά δε θα είσαι τέλεια αλλά θα χάσεις και τις τέλειες ατέλειες σου μέσα στο ψέμα της τελειότητας.


Σας αφήνω. Έχω να κάνω πολλά. Αλλά δε θα κάνω τίποτα. Θα κοιταχτώ στον καθρέφτη θα μου κλείσω το μάτι, θα μου χαμογελάσω και θα με αγκαλιάσω με τα μάτια, το μυαλό και την καρδιά μου. Γιατί είμαι τέλεια με τις υπέροχες ατέλειες μου.






Γράφει η Μαρίνα Πλούμπη από το Info in a shot
_______________________________________________________________________________________________


Αγαπώ, χαμογελώ, γράφω, διαβάζω, ταξιδεύω. Έρωτάς της η δουλειά της. Τουριστικός πράκτορας με εξειδίκευση τη διοργάνωση συνεδρίων. Πάθος της το διάβασμα και η συγγραφή. Μέσα στην τσάντα της υπάρχει πάντα ένα βιβλίο, ένα μολύβι και πολλές σημειώσεις σε χαρτάκια, μπλοκάκια και σημειωματάρια. Αγάπη της οι άνθρωποι, με τους οποίους μοιράζεται το σπίτι της και τη ζωή της.




Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε Facebook, Instagram, & Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!