ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΑΡΚΟΥΔΟΥ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ)


«Τα Χριστούγεννα του μπαμπά Αρκούδου» της ΚΑΡΙΝ- ΜΑΡΙ ΑΜΙΟ σε μετάφραση της Πετρούλας Γαβριηλίδου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.



 
Μία τρυφερή ιστορία για τον μπαμπά Αρκούδο και τα 7 αρκουδάκια του που περιμένουν με ανυπομονησία τα Χριστούγεννα και το δώρο από τον Άγιο Βασίλη. Όλες οι ετοιμασίες στο σπίτι έχουν γίνει και όλα έχουν στολιστεί. Το γράμμα στον Άγιο Βασίλη έχει γραφτεί και τα παντοφλάκια κάτω από το τζάκι έχουν τοποθετηθεί!  Ο μπαμπάς Αρκούδος μόνο δε ξέρει τι να ζητήσει. Η μεγάλη μέρα φτάνει και όλοι ανοίγουν τα δώρα με χαρά και τότε ο μπαμπάς Αρκούδος συνειδητοποιεί ότι το μόνο πράγμα που επιθυμεί, είναι να κρατάει στην αγκαλιά του τα αρκουδάκια του, όσο πιο πολύ μπορεί.



 
Γραμμένο σε έμμετρο λόγο κάνει την ανάγνωση ακόμα πιο διασκεδαστική, καθώς μπορείς αν θέλεις να το διαβάσεις τραγουδιστά.
Ένα ιδιαίτερο στοιχείο στο παραμύθι είναι ότι χρησιμοποιεί ασυνήθιστα ονόματα για τα αρκουδάκια. Λεωνίδας, Θοδωρής, Αιμιλία και αυτό ενθουσιάζει τα παιδιά.
Η εικονογράφηση με τα ζωντανά χρώματα συμβάλει στην ανάγνωση δίνοντας πολλά ερεθίσματα στους μικρούς μας αναγνώστες.  




 
Καλή ανάγνωση!
 
Προτεινόμενες ηλικίες από 2-4


Γράφει η Μαρίνα Πλούμπη από το Info in a shot

________________________________________________________________________________________________


Αγαπώ, χαμογελώ, γράφω, διαβάζω, ταξιδεύω. Έρωτάς της η δουλειά της. Τουριστικός πράκτορας με εξειδίκευση τη διοργάνωση συνεδρίων. Πάθος της το διάβασμα και η συγγραφή. Μέσα στην τσάντα της υπάρχει πάντα ένα βιβλίο, ένα μολύβι και πολλές σημειώσεις σε χαρτάκια, μπλοκάκια και σημειωματάρια. Αγάπη της οι άνθρωποι, με τους οποίους μοιράζεται το σπίτι της και τη ζωή της.

Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!