ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ)

 

«Οι αγαπημένες μου ΙΣΤΟΡΙΕΣ για τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ» είναι ένα συλλογικό έργο με χριστουγεννιάτικες ιστορίες από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Πρόκειται για δεκαεπτά διασκεδαστικά όμορφες χριστουγεννιάτικες ιστορίες που σίγουρα θα λατρέψουν τα παιδιά.


 


Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ζεστό γάλα και παραμύθι σε αναπαυτικά μαξιλάρια στο χαλί. Υπάρχει καλύτερο; Είχα καιρό η αλήθεια είναι να πιάσω στα χέρια μου ένα συλλογικό παραμύθι με χριστουγεννιάτικες ιστορίες που να μου τραβήξει την προσοχή. Κυρίως δε, την προσοχή των μικρών ξωτικών που τριγυρίζουν στο σπίτι. Τα μικρά μου λοιπόν ξωτικά το αναζητούν και το ξεφυλλίζουν συνεχώς! Οι λόγοι; Πολλοί!



 

Όλες οι ιστορίες του βιβλίου είναι σχετικά μικρές σε έκταση πράγμα που δεν κουράζει τα παιδιά. Είναι καλογραμμένες και κάποιες από αυτές είναι και «δια δραστικές». Υπάρχουν ιστορίες που ο ήρωας με τις ερωτήσεις που κάνει βάζει το παιδί να σκεφτεί και να ψάχνει να βρει τη λύση. Επίσης ένα υπέροχο στοιχείο είναι ότι ο ήρωας της κάθε ιστορίας είναι διαφορετικός, ένα σκυλάκι, ένα δεινοσαυράκι, ένα κουνελάκι και η λίστα συνεχίζεται. Έτσι όχι μόνο καλύπτει όλα τα γούστα των απαιτητικών αναγνωστών αλλά δεν τους επιτρέπει και να βαρεθούν.

 



Η εικονογράφηση είναι παραμυθένια. Έντονα ζωηρά χρώματα και καθαρές γραμμές, ότι αγαπάει δηλαδή κάθε παιδί. Ένα αξιοπρόσεκτο δε στοιχείο είναι ότι μέσα από τη φανταστική αυτή εικονογράφηση τα αντικείμενα είναι τόσο ευδιάκριτα που θα μπορούσε να βοηθήσει ένα παιδί μικρότερης ηλικίας να μάθει τις πρώτες του λέξεις με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο.

Ένα άλλο στοιχείο που εμένα ως γνήσιο βιβλιοφάγο με ξετρέλανε είναι ότι στο πάνω μέρος του βιβλίου υπάρχει μια χριστουγεννιάτικη μπορντούρα. Λεπτομέρεια θα μου πείτε. Ναι αλλά η λεπτομέρεια όπως ξέρουμε κάνει τη διαφορά!

 

Καλή ανάγνωση!

 

Προτεινόμενες ηλικίες από 3+



Γράφει η Μαρίνα Πλούμπη από το Info in a shot
________________________________________________________________________________________________


Αγαπώ, χαμογελώ, γράφω, διαβάζω, ταξιδεύω. Έρωτάς της η δουλειά της. Τουριστικός πράκτορας με εξειδίκευση τη διοργάνωση συνεδρίων. Πάθος της το διάβασμα και η συγγραφή. Μέσα στην τσάντα της υπάρχει πάντα ένα βιβλίο, ένα μολύβι και πολλές σημειώσεις σε χαρτάκια, μπλοκάκια και σημειωματάρια. Αγάπη της οι άνθρωποι, με τους οποίους μοιράζεται το σπίτι της και τη ζωή της.



Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!