ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΓΙΟΥΠΙ! ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ)

 

Τι είναι αυτό που θα αναφωνήσει κάθε παιδί,  με την έλευση των Χριστουγέννων;



"ΓΙΟΥΠΙ! Ήρθαν τα Χριστούγεννα " και στη δική μας περίπτωση,  θα ολοκληρώσουμε λέγοντας: "Γιούπι! Ήρθαν τα Χριστούγεννα στο νηπιαγωγείο"  Ένα πολυ-βιβλίο από τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ, για να υποδεχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα νηπιάκια μας αυτές τις γιορτές και μέσα από τις σελίδες του, να συνδυάσουν ψυχαγωγία και μάθηση. Στις σελίδες του, βρίσκει κανείς μια γλυκιά ιστορία με εικονογράφηση του Gill Guille, αναφορές σε ήθη και έθιμα της Ελλάδας καθώς και πολλές δραστηριότητες.



Τα μεγάλα γράμματα στην ιστορία,  κάνουν εύκολη την ανάγνωση ακόμη και για τα παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού, ενώ οι εικόνες έχουν μια διαχρονική αισθητική. Η ιστορία που βρίσκεται στο βιβλίο, συνοδεύεται από χαρούμενες εικόνες και ένα μήνυμα στο τέλος της: την απόλαυση  να μοιράζεις χαρά στους αγαπημένους σου.



Η επόμενη κατηγορία του βιβλίου, θα διδάξει στα μικρά παιδιά τα ήθη και τα έθιμα των Χριστουγέννων στη χώρα μας, ενώ τους δίνει κια καλή ευκαιρία να μάθουν τα κάλαντα.




Τέλος,  το πιο διασκεδαστικό κομμάτι του βιβλίου,  κρύβει δραστηριότητες με άρωμα Χριστουγέννων, παιχνίδια, χρωμοσελίδες και κατασκευές που θα κρατήσουν απασχολημένα τα νηπιάκια για αρκετές ευχάριστες ώρες.

Γράφει η Ανναστέλλα Λαζάρου από το Decofairy

 ________________________________________________________________________________________________

Η Ανναστέλλα Λαζάρου είναι interior designer, blogger, σύζυγος, μαμά 2 κοριτσιών που της κλέβουν τα μυαλά και τα ανταλλάσσουν με έμπνευση, δημιουργός των πρώτων ελληνικών χειροποίητων παιδικών σκηνών και λάτρης της φωτογραφίας και των ταξιδιών!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter για να μη χάνετε κανένα post!