ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ)

Μέσα από τα παιδικά βιβλία και τις ιστορίες, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να μιλήσουν στα μικρά παιδιά και να γίνουν καλύτερα αντιληπτοί για πολλά θέματα όπως για τις ανθρώπινες σχέσεις, τα συναισθήματα, τον κόσμο μας. Ένα από τα βιβλία αυτά είναι το: Τρία πουλάκια κάθονται από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.


Το βιβλίο της Lysa Mullady, Τρία πουλάκια κάθονται, διαπραγματεύεται τη ζήλια που επηρεάζει τις ανθρώπινες σχέσεις. Μια ιστορία για να κατανοήσουν τα παιδιά από 3+ ετών πως η ζήλια και ένα μικρό ψεματάκι μπορεί να δημιουργήσει μια αλυσίδα παρεξηγήσεων και δυσάρεστων συναισθημάτων. Η Αμερικάνικη Ψυχολογική Εταιρεία το έχει συμπεριλάβει στη λίστα των βιβλίων της.



Τρία πουλάκια κάθονται και συζητούν…. Αποφασίζουν να πάνε για κυνήγι σκουληκιών… Ο Μπλε αισθάνεται πως δεν είναι καλεσμένος, ζηλεύει και διαδίδει μια φήμη για να πάρει εκδίκηση. Όμως, το μικρό του ψέμα θα «μεγαλώσει» και θα φέρει μπελάδες.. Θα αντιληφθεί το λάθος του ο Μπλε και πως θα επανορθώσει;

Πλούσια εικονογράφηση που κεντρίζει το ενδιαφέρον των μικρών βιβλιοφάγων από την Kyle Reed. Την μετάφραση στα ελληνικά έχει επιμεληθεί η Αυγή Δαφερέρα.


Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου εμπεριέχονται πληροφορίες για γονείς και εκπαιδευτικούς για να βοηθήσουν τα παιδιά να χτίσουν θετικές ανθρώπινες σχέσεις.

Γράφει η Καίτη Μιχαλοπούλου από το Οι παραμυθένιες

_________________________________________________________________________________________________

Η Καίτη Μιχαλοπούλου είναι σύζυγος, blogger, εργαζόμενη νοσηλεύτρια, μαμά δύο δίδυμων κοριτσιών, για χάρη των οποίων ξεκίνησε να γράφει τα δικά της παραμύθια κι η αγάπη της αυτή για το γράψιμο έδωσε το όνομα στο προσωπικό της blog "Οι παραμυθένιες"! Αγαπά όσα την κάνουν να νιώθει παιδί!



Και μην ξεχνάτε: 

Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!