ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΠΕΡΝΤΟΥ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Περντού/  Richard Jones

Η πόλη είναι ένα μέρος πολυσύσχναστο,

Η πόλη είναι ένα μέρος πολύβουο,

Η πόλη είναι ένα μέρος τεράστιο,

Όταν είναι τόσο μικρός.

 Περντού ένα βιβλίο των Εκδόσεων Παπαδόπουλος που εκδόθηκε πρόσφατα και έχουμε την χαρά να σας παρουσιάσουμε σήμερα. 

Περντού στα γαλλικά σημαίνει αυτός που έχει χαθεί. Και ο Περντού στην ιστορία του Richard Jones είναι ένας σκυλάκος που χάνεται μέσα στη βουή της πόλης αλλά και την σιωπή του αγρού. Η ιστορία του Περντού είναι η 1η που γράφει και εικονογραφεί παράλληλα ο Richard Jones και τα καταφέρνει μ΄έναν ιδιαίτερο τρόπο. Με πολλά χρώματα που εμβαθύνουν στη μαγεία της προσπάθειας του Περντού αλλά και με χρώματα απαλά , ξεκούραστα.

 

Ο Περντού είναι μία μαγική ιστορία για την ανθεκτικότητα, την προσπάθεια και την ανάγκη για αποδοχή. Είναι μια ιστορία χωρίς άμεση ανάγκη για διδαχή αλλά που καταφέρνει να εμφυσήσει τη δύναμη του ανήκειν και την ανάγκη του σχετίζεσθαι. Ο Περντού μαθαίνει στα παιδιά τι σημαίνει να είσαι αδέσποτο ζωάκι και πόση ανάγκη υπάρχει για σεβασμό. Σε όλη την ιστορία ο αναγνώστης νιώθει ότι είναι δίπλα στον Περντού, συνταξιδεύει αλλά κυρίως «συμπλέει» μαζί του σε όλες τις δύσκολες στιγμές του «ταξιδιού» του. Ο μικρός αναγνώστης αντιλαμβάνεται και συναισθάνεται τη μοναξιά του Περντού αλλά και την αδιαφορία των μεγάλων απέναντι σ’ένα μικρό πλασματάκι που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη.

Τι θα γίνει όμως στο τέλος της ιστορίας;

Θα καταφέρει ο Περντού να βρει αποδοχή και φροντίδα;


Γράφει η Γιούλη Μπαλίκου από το Ψυχολογία παιδιού

_________________________________________________________________________________________________

Η Γιούλη Μπαλίκου είναι ψυχολόγος (M.SC, PH.D), έχει ειδικευτεί στην οικογενειακή θεραπεία, είναι αρθρογράφος, εκπαιδεύτρια και συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού που αφορά στην ψυχολογία των παιδιών. Το ενδιαφέρον της εστιάζεται στη μάθηση των παιδιών μέσω πολυαισθητηριακών μεθόδων διδασκαλίας και κυρίως στην αναγνώριση των αναγκών και των συναισθημάτων τους. Επίσης είναι σύζυγος και μητέρα, ενώ λατρεύει τη δημιουργικότητα, τις νέες ιδέες, τους ανοιχτούς ανθρώπους και κυρίως τα παιδιά που έχουν τόσα να μας διδάξουν.


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!


Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter για να μη χάνετε κανένα post!