ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΙΝΩΑΣ)

Το βιβλίο "Όλοι μαζί για τον πλανήτη" των Ελιζαμπετ Κομπρ και Βερονικ Ζορφ από τις εκδόσεις Μίνωας είναι το τρίτο βιβλίο της σειράς 40 πρόσωπα.



Σε αυτό το βιβλίο, θα βρείτε 40 ιστορίες ανθρώπων ακτιβιστών για το περιβάλλον και την οικολογία. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 ετών και πάνω όμως μπορεί κάλλιστα να διαβαστεί και από ενήλικες. Ο αναγνώστης θα μπορέσει να ενημερωθεί για πολλά μείζονος σημασίας θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και την προστασία τους όπως για παράδειγμα την υπερθέρμανση του πλανήτη, την κλιματική αλλαγή, την μόλυνση των ποταμών. Τα πορτρέτα αυτών των 40 προσωπικοτήτων παρουσιάζονται σε αυτό το βιβλίο και μας αποκαλύπτεται  πως έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση της οικολογίας και γενικότερα της φροντίδας του πλανήτη μας. Αυτές οι μεγάλες προσωπικότητες που πιθανόν να μας ήταν άγνωστες παλαιότερα, θεωρούν ότι η προστασία του πλανήτη θα πρέπει να αφορά όλους τους κατοίκους του. Μέσα από τις δράσεις τους και τους αγώνες, θα πάρουμε ιδέες πως μπορούμε και εμείς να δράσουμε και θα καταλάβουμε ότι έφτασε η ώρα για περισσότερη φροντίδα και αγάπη για τον πλανήτη που φιλοξενεί τους ανθρώπους.



Κάθε προσωπικότητα, αναλύεται με ευχάριστο τρόπο σε αυτό το βιβλίο και πλαισιώνεται από όμορφη εικονογράφηση. Θα βρείτε πολλές πληροφορίες για τα οικολογικά προβλήματα που παρουσιάζονται. Έτσι θα μπορέσετε να εμβαθύνετε περισσότερο σε περιβαλλοντικά θέματα

Μερικές από αυτές τις 40 προσωπικότητες που μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο είναι ο Τζον Μιουιρ,η Πέτρα Κέλι,ο Ρομπ Χοπκινς,η Γκρέτα Τουνμπεργκ,η Ρέιτσελ Κάρσον και πολλοί ακόμα.


Γράφει η Μαρία Γεωργακού από το Beauty Harmony Blog

________________________________________________________________________________________________

Η Μαρία Γεωργακού είναι μαμά, σύζυγος, αισθητικός, αρωματοθεραπεύτρια, ρεφλεξολόγος και blogger.


Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram &Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!