ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: Ο ΤΣΑΡΛΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Τ-ΡΕΞ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ)

Στη σημερινή βιβλιοκριτική σας παρουσιάζουμε ένα παιδικό βιβλίο που έχει θέμα ένα από τα αγαπημένο των παιδιών τους δεινόσαυρους, Ο Τσάρλι γίνεται Τ-Ρεξ απο τις εκδόσεις Ψυχογιός.



Ο Τσάρλι είναι ένα συνηθισμένο αγόρι, με μια ασυνήθιστη δύναμη: Όταν αγχώνεται, μεταμορφώνεται σε ζώο! Έχει, όμως, μερικές σημαντικές δυσκολίες να αντιμετωπίσει: Η δουλειά του πατέρα του δεν πηγαίνει καλά, ίσως χρειαστεί να μετακομίσει μακριά από τους φίλους του και επίσης, δεν έχει μάθει να ελέγχει πότε ή σε τι ζώο θα μεταμορφωθεί κάθε φορά! Δύσκολα τα πράγματα για το μικρό μας ήρωα! Ευτυχώς, όμως, έχει δίπλα του τους καλούς του φίλους, τη Φλώρα, τον Γουόγκαν και τον Μόζεν, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να τον βοηθήσουν να πάρει πίσω ό,τι έκλεψε η ανταγωνίστρια εταιρεία από τον πατέρα του. Ίσως έτσι ο Τσάρλι να μη μετακομίσει μακριά τους!

 

Θα μπορέσουν άραγε να βοηθήσουν τον Τσάρλι να ελέγξει τις δυνάμεις του, να τρυπώσουν στο κτίριο της εταιρείας και να βρουν τον κλεμμένο χρυσό χωρίς να τους πιάσουν ή ο Τσάρλι θα μείνει για πάντα περιστέρι;

 

Το βιβλίο «Ο Τσάρλι γίνεται Τ-Ρεξ» είναι του συγγραφέα Σαμ Κόουπλαντ, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και αποτελεί τη συνέχεια του βιβλίου «Ο Τσάρλι γίνεται κοτόπουλο». Όπως συμβαίνει και στο πρώτο βιβλίο, μην περιμένετε ο Τσάρλι να μεταμορφωθεί στο ζώο του τίτλου. Είναι απλά ένα αστείο διαφημιστικό τρικ, όπως μας εξομολογείται ο ίδιος ο συγγραφέας μέσα στις σελίδες του βιβλίου! Παρόλα αυτά, τα παιδιά από 9 ετών θα αιχμαλωτιστούν από το σασπένς της ιστορίας και θα γελάσουν με την καρδιά τους με το απρόσμενο χιούμορ του συγγραφέα. Ένα απολαυστικό ανάγνωσμα για παιδιά που διψούν για δράση και ανατροπές!

Γράφει η Ευτέρπη Μυτιληναίου από το Κορίτσι Μάλαμα

 _________________________________________________________________________________________________

Η Ευτέρπη Μυτιληναίου είναι νηπιαγωγός, χαζοσύζυγος και χαζομαμά τριών ζουζουνιών, blogger, αγαπά την οργάνωση, την παραγωγικότητα, την οικονομία και κάθε πρακτικό DIY. Της αρέσει να δουλεύει με τα παιδιά και να τα βλέπει να εξελίσσονται!


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitterγια να μη χάνετε κανένα post!