ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: Ο ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΑΤΑΚΗ)



«Ο ομορφότερος γίγαντας στην πόλη», της Τζούλια Ντόναλντσον σε εικονογράφηση του Αξελ Σέφλερ­ από τις εκδόσεις Πατάκη, (για ηλικίες 3-6 ετών) είναι μια γλυκιά ιστορία.





Ένα παιδικό βιβλίο με πρωταγωνιστή τον Τζώρτζη, έναν πραγματικά ατημέλητο γίγαντα, που μια μέρα αποφάσισε να αλλάξει και να μεταμορφωθεί σε κομψό και καλοντυμένο. Κι αφού τα κατάφερε, τριγυρνά στην πόλη και τραγουδά: «Καλά κοιτάξτε με όλοι – είμαι ο ομορφότερος γίγαντας στην πόλη!»




Είναι, αλήθεια όμως, η εμφάνιση αυτό που έχει πραγματική αξία στη ζωή; Για τον γίγαντα της ιστορίας μας, φαίνεται πως προέχει η φιλία, αφού στο δρόμο του μοιράζει ένα-ένα τα κομψά του ρούχα σε όσους τα χρειάζονται. Και όχι απλά τα μοιράζει, αλλά στην ουσία εφευρίσκει τρόπους για να βοηθήσει τους φίλους του, μετατρέποντας τα ρούχα του σε διάφορα είδη που έχουν ανάγκη, όπως π.χ. πανί για τη βάρκα της κατσίκας, σπίτι για την οικογένεια της κυρίας ποντικίνας και υπνόσακο για την κατασκηνώτρια αλεπού. 






Ο Τζώρτζης, που ξέρει να μοιράζεται, μας αποδεικνύει πως η προσφορά και η καλοσύνη είναι η πραγματική ομορφιά. Και στο τέλος, όποιος νοιάζεται, κερδίζει την ευγνωμοσύνη των γύρω του.
Πέρα από την ιστορία, μας εντυπωσίασε η λεπτομερής εικονογράφηση, που δίνει βήμα ακόμη και στα μικρά παιδιά που δεν ξέρουν να διαβάζουν, να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες μέσα από τις εικόνες.









« Ο ομορφότερος γίγαντας στην πόλη», είναι ένα εκπαιδευτικό βιβλίο για τα παιδιά μας, που διδάσκει την έννοια της προσφοράς και της φιλίας, με τον πιο γλυκό τρόπο.




ράφει η Ανναστέλλα Λαζάρου από το Decofairy

 ________________________________________________________________________________________________

Η Ανναστέλλα Λαζάρου είναι interior designer, blogger, σύζυγος, μαμά 2 κοριτσιών που της κλέβουν τα μυαλά και τα ανταλλάσσουν με έμπνευση, δημιουργός των πρώτων ελληνικών χειροποίητων παιδικών σκηνών και λάτρης της φωτογραφίας και των ταξιδιών!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter για να μη χάνετε κανένα post!