ΧΙΟΥΜΟΡ: ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ

Το χιούμορ είναι ο πιο σύντομος δρόμος από έναν άνθρωπο σε έναν άλλο, είπε ο Γάλλος σκιτσογράφος Βολίνσκι και δεν είχε άδικο.


Το χιούμορ μας βοηθά να χαλαρώσουμε και να αποκτήσουμε οικειότητα με τους άλλους. Με «όπλο» το χιούμορ μπορούμε εύκολα να αφοπλίσουμε όλες τις αναστολές και τις ντροπές που νιώθουμε στο να πλησιάσουμε ή να μας πλησιάσει κάποιος και να συνομιλήσουμε…

Το χιούμορ δίνει τη δυνατότητα  να είμαστε πιο κοινωνικοί και εξωστρεφείς. Μπορούμε να βλέπουμε τα πράγματα πιο αισιόδοξα και τους συνανθρώπους μας με θετική διάθεση.

Ένας άνθρωπος που γελάει δημιουργεί στους γύρω του μια ζεστή ατμόσφαιρα… Γίνεται πιο συμπαθής. Το γέλιο φέρνει γέλιο… Το γέλιο ομορφαίνει τους ανθρώπους, ομορφαίνει τη ζωή.



Ακόμα και όταν έρθει μια διαφωνία, το χιούμορ μπορεί να χαλαρώσει τις εντάσεις και με μια πιο ξεκάθαρη ματιά να προσφέρει ευκολότερα τη λύση.

Προσοχή, όμως, το χιούμορ δεν ωφελεί στις σχέσεις όταν λειτουργεί σαν ασπίδα για να κρύψουμε  ανασφάλειες, μικροπρέπειες και αναβολές στην αντιμετώπιση προβλημάτων.

Προσθέστε χιούμορ και χαμόγελο στη ζωή σας.. Θα σας ανεβάσει τη διάθεση… Θα σας τονώσει την αυτοπεποίθηση.. Θα βελτιώσει τις σχέσεις σας...

Γράφει η Καίτη Μιχαλοπούλου από το Οι παραμυθένιες

_________________________________________________________________________________________________

Η Καίτη Μιχαλοπούλου είναι σύζυγος, blogger, εργαζόμενη νοσηλεύτρια, μαμά δύο δίδυμων κοριτσιών, για χάρη των οποίων ξεκίνησε να γράφει τα δικά της παραμύθια κι η αγάπη της αυτή για το γράψιμο έδωσε το όνομα στο προσωπικό της blog "Οι παραμυθένιες"! Αγαπά όσα την κάνουν να νιώθει παιδί!



Και μην ξεχνάτε: 

Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!