ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Σήμερα σας παρουσιάζουμε ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο για την ευαισθητοποίηση των παιδιών μας για την προστασία του περιβάλλοντος και δεν είναι άλλο από: "Το σπίτι μας κινδυνέυει" από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.



Ένας ιδιαίτερα εποικοδομητικός τρόπος διαχείρισης της αφύπνισης της οικολογικής συνείδησης των παιδιών είναι η ταύτιση με έναν "ήρωα" τόσο κοντά σε αυτά. Έναν ήρωα κοντά στην ηλικία τους που συμμετέχει ενεργά σε μια προσπάθεια ενημέρωσης για την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή. Κι αυτός ο ήρωας δεν είναι άλλος από την Γκρέτα Τούνμπεργκ , ένα κορίτσι που έχει χαρακτηριστεί υπόδειγμα του παγκόσμιου ακτιβισμού και σύμβολο οικολογικής συνείδησης.

Το σπίτι μας κινδυνεύει είναι η ιστορία της Γκρέτα , δοσμένη με απλό και ιδιαίτερο ύφος από την Jeanett Winter. Ένα τέτοιο ύφος θα ταίριαζε μόνο στη προσπάθεια της Γκρέτα, ένα απλοϊκό κορίτσι, που καταφέρνει ακόμη και σήμερα να κινητοποιεί με τον απλοϊκό της λόγο επισημαίνοντας τα αυτονόητα σε ανθρώπους που μπορούν κι έχουν τη δύναμη αλλά δεν αναλαμβάνουν δράση. 



Η εικονογραφημένη ιστορία της Jeanett Winter- η ίδια κειμενογράφος και εικονογράφος της ιστορίας- είναι μία ιστορία που καταφέρνει να συστήσει την Γκρέτα και το έργο της σε αναγνώστες από 4 ετών. Και τα καταφέρνει μ’ ένα ιδιαίτερο και προσιτό λόγο αλλά και εικόνα.

Το σπίτι μας κινδυνεύει είναι ένα όμορφο κάλεσμα για δράση εκείνων που θα κληθούν στο μέλλον να πάρουν σοβαρές αποφάσεις! 

Γράφει η Γιούλη Μπαλίκου από το Ψυχολογία παιδιού

_________________________________________________________________________________________________

Η Γιούλη Μπαλίκου είναι ψυχολόγος (M.SC, PH.D), έχει ειδικευτεί στην οικογενειακή θεραπεία, είναι αρθρογράφος, εκπαιδεύτρια και συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού που αφορά στην ψυχολογία των παιδιών. Το ενδιαφέρον της εστιάζεται στη μάθηση των παιδιών μέσω πολυαισθητηριακών μεθόδων διδασκαλίας και κυρίως στην αναγνώριση των αναγκών και των συναισθημάτων τους. Επίσης είναι σύζυγος και μητέρα, ενώ λατρεύει τη δημιουργικότητα, τις νέες ιδέες, τους ανοιχτούς ανθρώπους και κυρίως τα παιδιά που έχουν τόσα να μας διδάξουν.


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!


Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter για να μη χάνετε κανένα post!