ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: Ο ΒΑΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΠΥ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ)

Σε αυτή την ανάρτηση θα σας παρουσιάσουμε ένα ευφυέστατο βιβλίο που εξηγεί με γλαφυρό τρόπο στα παιδιά για την διαταραχή της ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας ή αλλιώς ΔΕΠΥ.
Το βιβλίο έχει ως τίτλο: ο Βαρόνος που ΔΕΠΥ, της Βούλας Γιαγκάζογλου Παπούδα από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική. 


Προσθήκη λεζάντας


Καταρχάς να τονίσω πως δεν υπάρχει κάποιο τυπογραφικό λάθος στον τίτλο!
Εκ παραδρομής εγώ μέχρι τη μέση του βιβλίου καθώς το διάβαζα ήμουν σίγουρη πως έγραφε ο Βαρόνος Του ΔΕΠΥ και όχι Που ΔΕΠΥ... Μετά λοιπόν συνειδητοποίησα τον λόγο που πολύ έντεχνα σκέφτηκε η συγγραφέας να κάνει αυτό το λογοπαίγνιο. 

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή...
Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ένα γαϊδουράκι που τον λένε Βαρόνο. Παρουσιάζει προβλήματα συμπεριφοράς στο σχολείο γι' αυτό και καλείται η μητέρα του από την δασκάλα για να της πει τον λόγο που πιθανόν οφείλεται αυτή η συμπεριφορά του. Ο λόγος λοιπόν είναι η ΔΕΠΥ , όπου στην γλώσσα των γαϊδάρων σημαίνει Δεν Έχει Πολλή Υπομονή....ποιος; το γαϊδούρι...αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως εξελίσσεται η ιστορία από εκεί και πέρα! Και κάπως έτσι λύνεται και το θέμα με τον τίτλο του βιβλίου..ο Βαρόνος Που Δεν Έχει Υπομονή.



Ο Γαϊδαράκος νιώθει και νομίζει πως όλα αυτά που του συμβαίνουν οφείλονται σε έναν ψύλλο που του μιλάει στο αυτί που και δεν έχει παρά μόνο να υπακούσει...



Και δυστυχώς νιώθει πως κάνεις δεν τον καταλαβαίνει...


Όμως κάτι έγινε στο τέλος της ιστορίας όπου τον έκανε να νιώσει υπερήφανος και εκείνον αλλά και την οικογένειά του.


Το βιβλίο αυτό, προσωπικά το θεωρώ εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών νηπιαγωγείου και δημοτικού καθώς στο τέλος έχει αρκετές συμβουλές - προτροπές για δραστηριότητες όπου τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν στον κόσμο της ιστορίας κατανοώντας καλύτερα το νόημα του κειμένου αλλά και να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση.


Γράφει η Ευαγγελία Παπαρίζου από το forhappymoments.gr

________________________________________________________________________________________________

Η Ευαγγελία Παπαρίζου είναι η καλλιτέχνης της παρέας, καθώς επιμελείται εξ ολοκλήρου τo στήσιμο του περιοδικού, τις φωτογραφίες των διαγωνισμών κ.ο. αν και έχει σπουδάσει φυσιο-εργο-θεραπεία και παιδαγωγικά! Μητέρα δύο παιδιών, blogger, της αρέσει να ασχολείται με τη δημιουργία ψηφιακών άλμπουμ, με κατασκευές, με την ζαχαροπλαστική και με την ραπτική.


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!