ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

Κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου γιορτάζουμε την γιορτή του Πατέρα, έτσι και φέτος 21 Ιουνίου τιμούμε τους μπαμπάδες που είναι τόσο απαραίτητοι στη ζωή μας αλλά και στη ζωή των παιδιών μας! 

Αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε παιδικά βιβλία που μπορούν να διαβάσουν οι μπαμπάδες στα παιδιά τους  και βιβλία ενηλίκων που θα μπορούσαμε να τους κάνουμε δώρο  για να τιμήσουμε αυτήν την πολύ ξεχωριστή μέρα! 

Παιδικά βιβλία για τη γιορτή του πατέρα

1)Τίτλος βιβλίου:  Τον μπαμπά μου αγαπώ

Συγγραφέας: Τζάιλς Αντρέ

Εκδόσεις:Ψυχογιος

Λίγα λόγια για το βιβλίο: 

Τον µπαµπά µου αγαπώ γιατί είναι χαρωπός, γκαφατζής, καλοσυνάτος µα και τόσο τρυφερός. Μια όµορφη ιστορία για την υπέροχη σχέση ανάµεσα στον πατέρα και το παιδί του.


2)Τίτλος βιβλίουΟ μπαμπάς που αγαπάει η μαμά μου

Συγγραφέας: Πλησή Παναγιώτα

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Λίγα λόγια για το βιβλίο: 

O μπαμπάς που αγαπάει η μαμά μου είναι πολύ ψηλός. Κάθε φορά που μπαίνει στο σπίτι, χτυπάει το κεφάλι του στην πόρτα. «Πάλι δε με χώρεσε η πόρτα», λέει γελώντας. Αυτός ο μπαμπάς δεν είναι ο μπαμπάς μου, αλλά αυτόν έχουμε τώρα στο σπίτι. Όλα γίνονται γι’ αυτό τον μπαμπά. Εμένα δε μου δίνουν πολλή σημασία. «Με ακούτε; Είμαι κι εγώ εδώ!»

 

3)Τίτλος βιβλίου: Ο μπαμπάς μου

Συγγραφέας: Πλησή Παναγιώτα

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Λίγα λόγια για το βιβλίο: 

Πώς είναι άραγε να ζουν δυο παιδιά μόνο με τον μπαμπά τους; Ο ήρωας της ιστορίας μας διηγείται οικογενειακές στιγμές δοσμένες με χιούμορ, που δείχνουν πόσο ξεχωριστή είναι η οικογένειά του.


4) Τίτλος βιβλίου: Ο μπαμπάς είναι άνεργος

Συγγραφέας: Μπουμπουρή Ράνια

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Λίγα λόγια για το βιβλίο: 

Ο Μιχάλης έχει φοβερό άγχος. Η κυρία Τζίνα, η δασκάλα του, προσκαλεί με τη σειρά όλους τους γονείς των μαθητών, να μιλήσουν στα παιδιά για τη δουλειά τους. Ο μπαμπάς του Μιχάλη, όμως, τον τελευταίο χρόνο είναι άνεργος. Και φτάνει η δική του η σειρά να έρθει στο σχολείο. Τι θα πει μπροστά σε όλη την τάξη; Ότι είναι άνεργος; Ο Μιχάλης ντρέπεται πολύ, ώσπου…



5)Τίτλος βιβλίου: Τα φιλιά του μπαμπά αρκούδου

Συγγραφέας:Arniot Karine - Marie

Εκδόσεις: Μίνωας

Λίγα λόγια για το βιβλίο: 

Ήρθε το βράδυ ξανά, ώρα για πολλά, πολλά φιλιά!
Ο μπαμπάς Αρκούδος έχει φιλάκια
να μοιράσει στα εφτά μικρά του αρκουδάκια.
Τι δουλειά κι αυτή του μπαμπά,
μα και τι ευτυχία και χαρά!

 

6)Τίτλος βιβλίου: Μπαμπά, σ'αγαπώ !

Συγγραφέας: Θεοδωράκη Μάρω

Εκδόσεις: Μίνωας


Λίγα λόγια για το βιβλίο: 

Μπορεί στ’ αλήθεια ένας μπαμπάς να χαμογελάει περισσότερο και να κατσουφιάζει λιγότερο; Μπορεί να χαρίσει χρόνο στο «λουλούδι του», στην κόρη του, και να μην αφήσει τις αναποδιές να μπαίνουν στη μέση; Οι στιγμές και οι συνήθειες αλλάζουν όταν εκείνη ταρακουνάει τα νερά, διεκδικεί και απαιτεί την παρουσία του. Ένας όμορφος κόσμος ξετυλίγεται με άξονα τον πιο ισχυρό δεσμό, εκείνον του πατέρα και της κόρης. Μια ιστορία γεμάτη τρυφερότητα κι αγάπη για την πιο ζεστή αγκαλιά του κόσμου.

 


 Βιβλία ενηλίκων για τη γιορτή του πατέρα


1)Τίτλος βιβλίου: Μπαμπάς κομάντο

Συγγραφέας: Sinclair Nick

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Κρατάτε στα χέρια σας ένα ανεκτίμητο εγχειρίδιο εκπαίδευσης μάχιμων πατεράδων. Γραμμένο από τον πρώην κομάντο και πατέρα τριών παιδιών Νιλ Σινκλέρ, το εγχειρίδιο αυτό με λίγα λόγια και σταράτα θα σας μάθει πώς:

Να οργανωθείτε για την άφιξη του νεοσύλλεκτου.

Να ετοιμάζετε θρεπτικά γεύματα για τη μονάδα σας.

Να αντιμετωπίζετε ανταρσίες στις γραμμές σας.

Να διατηρείτε το ηθικό σας ακμαίο και να ψυχαγωγείτε τους στρατιώτες σας.

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ!



2)Τίτλος βιβλίου: Το εγχειρίδιο του ηγέτη

Συγγραφέας: Ashkenas Ron, Manville Brook 

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το μοναδικό βιβλίο που θα χρειαστείτε για να αναπτύξετε τις ηγετικές σας ικανότητες.

Πετάξτε όλες τις λίστες με τα «10 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να πετύχετε ως ηγέτης». Οι τρόποι που θα σας επιτρέψουν να αφήσετε το αποτύπωμά σας είναι γνωστοί. Δημιουργήστε ένα όραμα και εμπνεύστε τους άλλους να το ακολουθήσουν. Κάντε δύσκολες επιλογές. Υιοθετήστε την καινοτομία και δείτε απτά αποτελέσματα. Σήμερα, που οι επιχειρήσεις αλλάζουν ραγδαία και η τεχνολογία επιβάλλει νέα οργάνωση, όλα τα παραπάνω είναι ακόμα πιο σημαντικά.



3)Τίτλος βιβλίου: Η τέχνη να παίρνεις αποφάσεις

Συγγραφέας:Motyl Pawel 

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η επόμενη απόφαση που θα πάρεις μπορεί ν’ αλλάξει τη ζωή σου! Κάθε μέρα κάνουμε αμέτρητες επιλογές, αλλά σπάνια καθόμαστε να σκεφτούμε πώς φτάσαμε σε αυτές. Στο βιβλίο αυτό, ο Πάβελ Μότιλ μάς καλεί να εξετάσουμε πιο προσεκτικά τον τρόπο που παίρνουμε αποφάσεις – και να μάθουμε πώς να το κάνουμε καλύτερα.


4)Τίτλος βιβλίου: Το δάσος της μνήμης

Συγγραφέας:Lloyd Sam

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Ελάιτζα δε θυμάται πια από πότε ζει στο Δάσος της Μνήμης. Είναι το μόνο σπίτι που ξέρει.

Η Ελίσα μόλις έφτασε εκεί. Και θα κάνει τα πάντα για να ξεφύγει.

Όταν ο Ελάιτζα πέφτει πάνω στη δεκατριάχρονη Ελίσα, στο δάσος όπου την κρύβει ο απαγωγέας της, αρνείται να ειδοποιήσει την αστυνομία. Ποτέ δεν είχε έναν φίλο. Δε θέλει να φύγει η Ελίσα. Βέβαια, ξέρει πώς μπορεί να τελειώσει όλο αυτό. Η Ελίσα δεν είναι το πρώτο κοριτσάκι που βρίσκει στο Δάσος της Μνήμης…

Καθώς ο απαγωγέας της γίνεται όλο και πιο απρόβλεπτος, η Ελίσα συνειδητοποιεί ότι αυτό το παράξενο, μοναχικό παιδί, ο Ελάιτζα, είναι η μόνη της ελπίδα να επιζήσει. Το παιχνίδι που παίζουν, σαν τη γάτα με το ποντίκι, ένα παιχνίδι εξαπάτησης και προδοσίας, θα καθορίσει τις τύχες τους και το αν ένας από τους δύο θα καταφέρει να βγει από το Δάσος της Μνήμης…

ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ, ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΕΟ ΝΕΓΑΛΟ ΤΑΛΕΝΤΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ


5)Τίτλος βιβλίου: Ο τόπος

Συγγραφέας:Annie Ernaux 

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ένα έξοχο δείγμα autofiction, ένα εμβληματικό αυτοβιογραφικό αφήγημα, από μια από τις σημαντικότερες σύγχρονες γαλλίδες συγγραφείς.



6)Τίτλος βιβλίου: Γράμμα στον πατέρα

Συγγραφέας: Franz Kafka

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ένα γράμμα που δεν έφτασε ποτέ στον παραλήπτη του
Τον Νοέμβριο του 1919 ο Φραντς Κάφκα νοίκιασε ένα δωμάτιο σε μια πανσιόν, πενήντα χιλιόμετρα βόρεια της Πράγας. Τις επόμενες εννέα ημέρες έγραψε μια επιστολή 103 σελίδων, η οποία αρχίζει με την προσφώνηση «Πολυαγαπημένε πατέρα» και τελειώνει με την υπογραφή «Φραντς». Ο Κάφκα είναι τριάντα έξι χρόνων όταν γράφει αυτήν την επιστολή και ο πατέρας του εξήντα επτά, όμως τα λόγια του Φραντς παραπέμπουν σε ένα ανασφαλές, φοβισμένο παιδί, το οποίο στέκει αμήχανο μπροστά στην τρομερή πατρική φιγούρα.

Μπορεί τα ημερολόγια και οι πολυάριθμες επιστολές να ρίχνουν ένα φως στην ψυχοσύνθεση του συντάκτη τους, όμως ποτέ δεν θα μπορούσαμε να υπολογίσουμε το μέγεθος της επίδρασης του πατέρα στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του –και όχι μόνο– αν δεν υπήρχε αυτό το μοναδικό ντοκουμέντο, ο συντάκτης του οποίου καταδύεται άσπλαχνα και με οδυνηρή ακρίβεια στα βάθη του εαυτού του για να ανασύρει τεκμήρια μίσους και εχθρότητας. Ο λόγος που το γράμμα αυτό δεν έφτασε ποτέ στον παραλήπτη του δεν έχει γίνει γνωστός.

Μεταπείστηκε από κάποιους ή τελικά θεώρησε, μέσα από την ίδια την πράξη της γραφής, ότι το γράμμα είχε μεγαλύτερη χρησιμότητα ως κείμενο αυτοκατανόησης, ενώ από την άλλη δεν θα συνέβαλε καθόλου στην εξομάλυνση των σχέσεων με τον πατέρα του;



7)Τίτλος βιβλίου: Είμαι όσα έχω ξεχάσει 

Συγγραφέας: Μαγκλίνης Ηλίας Κ.

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Όταν µιλάµε για τη ζωή του πατέρα µας, σε ποιο βαθµό µιλάµε για τη δική µας τη ζωή; Πάνω απ’ όλα, σε ποιο βαθµό µιλάµε για τη ζωή όλων των πατέρων του κόσµου, τη ζωή όλων των δυνητικών αναγνωστών µας; Δεν υπάρχει ασφαλής απάντηση σε αυτό το ερώτηµα. Το βέβαιο είναι ότι δεν θα είχε νόηµα η γραφή αυτού του βιβλίου αν ένιωθα πως αφορά µονάχα τον άνθρωπο που γνώρισα. Έχει νόηµα και λόγο ύπαρξης µονάχα αν έχω κατά νου σε κάθε σελίδα ότι αυτή θα είναι µια αφήγηση που θα αφορά τον κάθε άγνωστο, τον κάθε πατέρα και την κάθε µητέρα, τον κάθε γιο και την κάθε κόρη που δεν γνώρισα ποτέ.

Και αν τελικώς η µνήµη δεν είναι άλλο παρά διάσπαρτα νησιά µέσα σε µιαν απέραντη θάλασσα λήθης; Με άλλα λόγια, µήπως είµαστε όσα έχουµε ξεχάσει;
Ο πρωτοπρόσωπος αφηγητής αυτής της αληθινής ιστορίας περνά από το ένα νησί στο άλλο, αναζητώντας άλλοτε σαν αρχαιολόγος και άλλοτε σαν αστρονόµος που παρατηρεί το παρελθόν του σύµπαντος τον άνθρωπο που ήταν ο πατέρας του προτού γίνει πατέρας του, τη χώρα του προτού γίνει χώρα του.
Τι βρίσκει; Οικογενειακά θαµµένα µυστικά, φόνους, τραύµατα που ταξιδεύουν µέσα στον χρόνο, ανολοκλήρωτους έρωτες, εικόνες και λέξεις που στοιχειοθετούν µια ανώµαλη διαδροµή µέσα από την οποία ο αφηγητής προσπαθεί να βρει τις χαµένες συνδέσεις: µε τον εαυτό του, πρωτίστως όµως µε τους άλλους γύρω του.



Τίτλος βιβλίου: Ολομόναχος

Συγγραφέας: Παναγιωτόπουλος Νίκος

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Με αφορμή την αποκάλυψη ενός καλά κρυμμένου οικογενειακού μυστικού, ο συγγραφέας αναζητά την αόρατη κλωστή που δένει τη ζωή του με τη ζωή του πατέρα του και του γιου του.

Σε μια σπαρακτική εξιστόρηση της οικογενειακής ιστορίας, αναλογίζεται τι ακριβώς κληρονόμησε από τον πατέρα του (πέρα από τα υλικά αγαθά) και κατά πόσον είχε συνείδηση της κληρονομιάς που κλήθηκε να διαχειριστεί. Και την ίδια ώρα εικάζει τι θα κληροδοτήσει με τη σειρά του στον γιο του, είτε το θέλει είτε όχι.







Γράφει: Η Συντακτική Ομάδα του Familives


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!


Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter για να μη χάνετε κανένα post!