ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε την λέξη «καλοκαίρι»; Σίγουρα θα θυμάστε τη ζέστη του ήλιου, τη δροσιά της θάλασσας, τον  ήχο των κυμάτων, τη γλύκα των καλοκαιρινών φρούτων, τις καλοκαιρινές μελωδίες που ακούγονται τα όμορφα βράδια… Υποδεχόμαστε , λοιπόν,  την αγαπημένη αυτή εποχή, που δεν είναι άλλο από το καλοκαίρι, με ένα απλό και αυτοσχέδιο όργανο το οποίο μπορούμε να το φτιάξουμε μαζί με τα παιδιά μας εύκολα, γρήγορα και διασκεδαστικά!

 


Το καρπούζι

 

Το καρπούζι είναι ένα από τα πιο δροσιστικά και καλοκαιρινά φρούτα. Το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα της σάρκας του με τα μαύρα του κουκούτσια και την πράσινη φλούδα είναι συνυφασμένο με τις καλοκαιρινές γεύσεις.  Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και ενυδατικό καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό του αποτελείται από νερό ενώ προστατεύει την καρδιά, τα νεφρά και τα μάτια. Μπορούμε να το απολαύσουμε κάνοντας χυμούς, smoothies, φρουτοσαλάτες, υπέροχες γρανίτες και ποτά από την σάρκα του. Ωστόσο, χρησιμοποιείται και το εξωτερικό του «άγουρο» μέρος ως σκεύος για fruit punch, ένα σωρό χειροτεχνίες ή ακόμα για τουρσί και  γλυκό του κουταλιού!

 

Όπως είδαμε παραπάνω, οι χρήσεις και οι ιδιότητες του καρπουζιού είναι πάρα πολλές. Σήμερα, λοιπόν θα προσθέσουμε άλλη μία! Θα φτιάξουμε το δικό μας μουσικό καρπούζι για να συνοδεύσουμε τις μουσικές μας δραστηριότητες. Είναι πολύ εύκολη κατασκευή  και με πολύ απλά υλικά.

 

Θα χρειαστούμε:

 

1 χάρτινο πιάτο

Κόκκινο, πράσινο, μαύρο χρώμα

Συρραπτικό

Καλαμπόκι*

 

*Σε αυτό εδώ το σημείο, αντί για καλαμπόκι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σπόρο, ζυμαρικό, όσπριο θέλετε ακόμα και πλυμένα κουκούτσια από καρπούζι.

 

Ξεκινώντας, κάνουμε τσακίζουμε στην μέση το πιάτο, και στην συνέχεια σχεδιάζουμε την φέτα του μουσικού μας καρπουζιού.

 

Στην συνέχεια, χρωματίζουμε με τα αντίστοιχα χρώματα.

Κλείνουμε το καρπούζι (πιάτο) στην τσάκιση που είχαμε δημιουργήσει στην αρχή βάζοντας μέσα το καλαμπόκι (ή ό,τι άλλο έχετε επιλέξει) και σφραγίζετε με το συρραπτικό.

 

Τόσο απλά, με 3 βήματα έχουμε ένα νέο αυτοσχέδιο μουσικό οργανάκι, έτοιμο να συνοδεύσει τα καλοκαιρινά μας τραγούδια. Με τόση ώρα δημιουργικής απασχόλησης, σίγουρα δεν θα πείτε… «μάπα το καρπούζι»!

 

Καλό καλοκαίρι!


Γράφει η Σοφία Ελευθερίου από το The rainbow plays music


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Να σας συστηθώ. Είμαι η Σοφία. Είμαι μουσικοπαιδαγωγός και μαμά. Λατρεύω τη μουσική, πιστεύοντας στην τέχνη της και στην επιστήμη της. Επίσης, λατρεύω τα παιδιά που με την μαγική τους ιδιότητα σε κάνουν ευτυχισμένο οποιαδήποτε ώρα και στιγμή. Το παιχνίδι και η δημιουργία είναι μέρος της καθημερινότητας μου. Τα βάζω όλα αυτά λοιπόν, μέσα σε μία μεγάλη κατσαρόλα και ανακατεύω μέχρι να βγει κάτι νόστιμο! Μέσα από το blog μου The rainbow plays music  μοιράζομαι την αγάπη μου για τη μουσική, τις κατασκευές και οτιδήποτε άλλο με εμπνέει σχέση με τα παιδιά. 



Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!