ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΑΞΙΔΙ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΝ ΠΛΩ)

Οι εκδόσεις Εν Πλω πρόσφατα κυκλοφόρησαν το εξαιρετικό βιβλίο «Το Τρίτο Ταξίδι, «Αλήτης» για την αγάπη του Χριστού». Πρόκειται για την ιστορία του κατά κόσμον Ευάγγελου Μπαϊρακτάρη, του αγαπημένου μας Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου και για τις περιπέτειες που πέρασε από την εποχή που αποφάσισε να γίνει μοναχός, μέχρι που τελικά, αν και ανήλικος τα κατάφερε. 



Την ιστορία μας αφηγείται ο ίδιος ο Άγιος Πορφύριος, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως ένα συνεσταλμένο και αγράμματο παιδί από φτωχή οικογένεια, γεγονός που τον ανάγκασε να εργάζεται από μικρός ως βοσκός. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τη φλόγα του καλού αγώνα να ανάψει μέσα στην ψυχή του. 



Ο Άγιος Πορφύριος έκανε τρεις απόπειρες να φύγει κρυφά από όλους, με προορισμό το Άγιο Όρος. Μικρός, όμως, καθώς ήταν, σκεφτόταν τους γονείς που θα άφηνε πίσω του και δεν κατάφερε να βρει το κουράγιο να τους εγκαταλείψει μια για πάντα. Έτσι, τις δυο πρώτες φορές επέστρεψε στη βάση του, ενώ την τρίτη, με τη βοήθεια του Θεού, κατάφερε και έκανε το όνειρο του πραγματικότητα. 







Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 8 ετών, αλλά λόγω του απλού ύφους του και της εντυπωσιακής εικονογράφησης του, μπορεί να διαβαστεί και από παιδιά ηλικίας από 6 ετών. Το Τρίτο Ταξίδι είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στην παιδική βιβλιοθήκη και μια ευκαιρία να γνωρίσετε με τα παιδιά καλύτερα τον Άγιο Πορφύριο, καθώς και τον τρόπο που αντιμετώπιζε σε μια τόσο τρυφερή ηλικία, τις δυσκολίες που του παρουσιάζονταν.

Γράφει η Ευτέρπη Μυτιληναίου από το Κορίτσι Μάλαμα

 _________________________________________________________________________________________________

Η Ευτέρπη Μυτιληναίου είναι νηπιαγωγός, χαζοσύζυγος και χαζομαμά τριών ζουζουνιών, blogger, αγαπά την οργάνωση, την παραγωγικότητα, την οικονομία και κάθε πρακτικό DIY. Της αρέσει να δουλεύει με τα παιδιά και να τα βλέπει να εξελίσσονται!


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitterγια να μη χάνετε κανένα post!