ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΑΣΚΗΣΗ ΖΩΗΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ:ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ)



Το βιβλίο της Χριστιάνας Λέκκα «Άσκηση ζωής» από τις εκδόσεις Σταμούλης έρχεται να μας θυμίσει το σημαντικό ρόλο της άσκησης τόσο στη πρόληψη όσο και στη θεραπεία.


 Συγκεκριμένα στο εν λόγω βιβλίο, στηριζόμενο σε επιστημονικές μελέτες και σε ενδελεχή έρευνα, γίνεται μία προσπάθεια να τονιστεί η ευεργετική επίδραση της άσκησης στο στάδιο πριν την διάγνωση του καρκίνου όσο και κατά την διάρκεια των θεραπειών και μετά το τέλος αυτών. Στόχος φαίνεται να είναι η κινητοποίηση όλων μας για μία καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή ακόμη και σε περιόδους που μία ασθένεια όπως ο καρκίνος, κλονίζει τα θεμέλια της ύπαρξης μας. Η άσκηση δύναται να λειτουργήσει συνεπικουρικά στη θεραπεία, όχι μονο γιατί συμβάλλει στη μείωση των παρενεργειών αλλά γιατί έχει τη δυναμική να μειώσει τη ταχύτατη εξέλιξη της ασθένειας μέσω μεταστάσεων.

Το βιβλίο «Άσκηση Ζωής» είναι ένα βιβλίο που δίνει μήνυμα ζωής μέσα από μία ασθένεια τόσο συνυφασμένη με το θάνατο, όπως είναι ο καρκίνος. Διαβάζεται από όλους λόγω του απλού και όχι αυστηρού επιστημονικού λόγου ενώ μας αφορά όλους καθώς όπως αναφέρει η κα Λέκκα είμαστε όλοι εν δυνάμει πάσχοντες.

Γράφει η Γιούλη Μπαλίκου από το Ψυχολογία παιδιού

_________________________________________________________________________________________________

Η Γιούλη Μπαλίκου είναι ψυχολόγος (M.SC, PH.D), έχει ειδικευτεί στην οικογενειακή θεραπεία, είναι αρθρογράφος, εκπαιδεύτρια και συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού που αφορά στην ψυχολογία των παιδιών. Το ενδιαφέρον της εστιάζεται στη μάθηση των παιδιών μέσω πολυαισθητηριακών μεθόδων διδασκαλίας και κυρίως στην αναγνώριση των αναγκών και των συναισθημάτων τους. Επίσης είναι σύζυγος και μητέρα, ενώ λατρεύει τη δημιουργικότητα, τις νέες ιδέες, τους ανοιχτούς ανθρώπους και κυρίως τα παιδιά που έχουν τόσα να μας διδάξουν.


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!


Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!