ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΙΝΩΑΣ).



Η Ένιντ Μπλάιτον έζησε τον περασμένο αιώνα και είναι μία από τις πιο δημοφιλείς συγγραφείς παιδικών βιβλίων. Με εκατοντάδες βιβλία, μεταφρασμένα σε 90 γλώσσες, πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο. Το βιβλίο "Περιπέτεια στο νησί" είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς περιπέτεια από τις Εκδόσεις Μίνωας.





Ο Τζακ, η Λούσι-Αν, ο Φίλιπ και η Ντάινα μας ταξιδεύουν σε μέρη μαγικά και μυστηριώδη. Με το θάρρος που χαρακτηρίζει τα παιδιά, αναλαμβάνουν να εξερευνήσουν ένα μυστηριώδες νησί κρατώντας τους αναγνώστες σε αμείωτο ενδιαφέρον από τις πρώτες κιόλας σελίδες. Το βιβλίο είναι γραμμένο σε απλή και κατανοητή γλώσσα. Διαβάζεται κυρίως από παιδιά άνω των 8 ετών αλλά κι εκείνους που νιώθουν ακόμη παιδιά.

 Το «Περιπέτεια στο Νησί» είναι ένα πολύ καλό βιβλίο για να εισάγει τα παιδιά σε αναγνώσματα περισσότερων σελίδων από τα κλασικά παραμύθια. Δεν κουράζει και κρατάει το ενδιαφέρον καθώς τα παιδιά μπορούν πολύ εύκολα να ταυτιστούν με ένα από τους ήρωες. Η ανάγκη πειραματισμού των παιδιών, η μικρή αίσθηση κινδύνου και η μεγάλη επιθυμία να ξεφύγουν από το αυστηρό πρόγραμμα του σχολείου, αρκούν για να οδηγήσουν μια παρέα φίλων σε ένα μαγικό ταξίδι ανακάλυψης και πολλαπλών εκπλήξεων και να συνταξιδέψει τα παιδιά αναγνώστες, παρασύροντας τους στη μαγεία της περιπέτειας.



Γράφει η Γιούλη Μπαλίκου από το Ψυχολογία παιδιού

_________________________________________________________________________________________________

Η Γιούλη Μπαλίκου είναι ψυχολόγος (M.SC, PH.D), έχει ειδικευτεί στην οικογενειακή θεραπεία, είναι αρθρογράφος, εκπαιδεύτρια και συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού που αφορά στην ψυχολογία των παιδιών. Το ενδιαφέρον της εστιάζεται στη μάθηση των παιδιών μέσω πολυαισθητηριακών μεθόδων διδασκαλίας και κυρίως στην αναγνώριση των αναγκών και των συναισθημάτων τους. Επίσης είναι σύζυγος και μητέρα, ενώ λατρεύει τη δημιουργικότητα, τις νέες ιδέες, τους ανοιχτούς ανθρώπους και κυρίως τα παιδιά που έχουν τόσα να μας διδάξουν.


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!


Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!