ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΕΝΑΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ(ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ)

«Ένας ελέφαντας το κάτι άλλο» το νέο παραμύθι της Άννη Θεοχάρη με εικονογράφηση της ιδίας, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παραμύθι για τη μοναδικότητά μας και την πίστη στον εαυτό μας. 





Ένα μικρό ελεφαντάκι αναρωτιέται και ρωτάει τη μαμά του τι θα γίνει όταν μεγαλώσει. Η μαμά του με γλύκα του απαντάει ότι θα γίνει το πιο μεγάλο από όλα τα ζώα. Ένας ελέφαντας! Το ελεφαντάκι όμως θέλει να γίνει κάτι άλλο! Όταν το άκουσαν αυτό οι υπόλοιποι ελέφαντες τρόμαξαν. Απομακρύνθηκαν από κοντά του και η αρχηγός της αγέλης το έβαλε τιμωρία. Μάλιστα προσπάθησε να το πείσει ότι για το καλό του μόνο ελέφαντας πρέπει να γίνει. Το ελεφαντάκι συμμορφώθηκε εντέλει με αυτό που του είπε η αρχηγός. Μόνο που δε το χωρούσε το μυαλό του να μη μπορεί να γίνει κάτι άλλο και έτσι το έπιασε το παράπονο και έχασε το χρώμα του. Τότε η μαμά του κατάλαβε. Υποστήριξε το ελαφαντάκι της να γίνει αυτό το κάτι άλλο που εκείνο επιθυμούσε και έβαλε στη θέση της την αρχηγό της αγέλης που για ακόμη μία φορά προσπάθησε να το επηρεάσει. Η μαμά έκανε το καλύτερο που θα μπορούσε, το ενθάρρυνε να γίνει ότι εκείνο θέλει.

«Ότι σπουδαίο ότι μεγάλο

Γίνε αυτό το κάτι άλλο!»





Γραμμένο σε έμμετρο λόγο, ένα θαυμαστό παραμύθι για τη μοναδικότητα του καθενός αλλά και την πίστη που πρέπει να έχουμε στον εαυτό μας και στους στόχους μας.

Η απορία – του γιατί να γίνω ελέφαντας- η επιθυμία και το όνειρο του να γίνω κάτι άλλο, εκφράζεται με τον πιο όμορφο, σαφή και αθώο τρόπο. «Μα εγώ θα γίνω κάτι άλλο» Ένα παραμύθι που σε πλημμυρίζει φως και αισιοδοξία γιατί ίσως τελικά το απίθανο να είναι πιθανό, το δύσκολο εύκολο και το ανέφικτο εφικτό. Όταν έχεις πίστη στον εαυτό σου.

Τονίζει την επιρροή που ασκείτε έτσι ώστε να υπάρχει μια ομοιογένεια και ένα καλούπι, αλλά και υπογραμμίζει το πόσο σημαντική είναι η ενθάρρυνση των γονέων προς τα παιδιά τους έτσι ώστε αυτά να γίνουν ότι επιθυμούν. Να καλλιεργήσουν τη μοναδικότητα τους, να τη διαφυλάξουν, να την υπερασπιστούν και να την απελευθερώσουν. Ένα παραμύθι για μικρούς αλλά και για μεγάλους. Ίσως κυρίως για μεγάλους, καθώς εκείνοι είναι που ανατρέφουν τους μικρούς. Ένα παραμύθι το οποίο δε θα πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη.






Αλήθεια αν τα μισά από τα παιδιά γίνουν το κάτι άλλο, εκείνο που ονειρεύονται, ο κόσμος μας θα είναι ο ίδιος;



Η συγγραφέας επιμελήθηκε επίσης και την εικονογράφηση. Υπέροχα χρώματα και ολοζώντανες παραμυθένιες εικόνες. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η λεπτομέρεια στις εκφράσεις στα μάτια των ελεφάντων συνάβει τόσο απόλυτα με το κείμενο και τα συναισθήματα.

Από το οπισθόφυλλο




«Είναι στ’ αλήθεια τόσο ωραίο

να είσαι κάτι το σπουδαίο,

μέσα στα ζώα το πιο μεγάλο,

μα εγώ θα γίνω κάτι άλλο!»

Τραγουδάει ένας μικρός ελέφαντας...

Ποιος θα τον εμποδίσει

και ποιος θα σταθεί στο πλάι του;




Μια ιστορία για τη μοναδικότητά μας

και την πίστη στον εαυτό μας.




Προτεινόμενες ηλικίες από 3+


Γράφει η Μαρίνα Πλούμπη απο το Info in a shot
________________________________________________________________________________________________


Αγαπώ, χαμογελώ, γράφω, διαβάζω, ταξιδεύω. Έρωτάς της η δουλειά της. Τουριστικός πράκτορας με εξειδίκευση τη διοργάνωση συνεδρίων. Πάθος της το διάβασμα και η συγγραφή. Μέσα στην τσάντα της υπάρχει πάντα ένα βιβλίο, ένα μολύβι και πολλές σημειώσεις σε χαρτάκια, μπλοκάκια και σημειωματάρια. Αγάπη της οι άνθρωποι, με τους οποίους μοιράζεται το σπίτι της και τη ζωή της.



Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!