SPA ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ



Ένας τρόπος αποτοξίνωσης του σώματος μας για τους χειμωνιάτικους μήνες είναι οι θερμοθεραπείες spa.






Το νερό είναι η ζωή και το spa (sanus per aqua) υγεία μέσα από το νερό, μας παραπέμπει ολοκληρωτικά στο να ζουμε με υγεία

Οι φροντίδες ομορφιάς που πραγματοποιούνται μέσα στο νερό ή με τη βοήθεια του, συνδυάζονται αυθόρμητα με την υγεία και την ευεξία του ατόμου που τις λαμβάνει. Εξισορροπούν το σώμα με το πνεύμα και την ψυχή και το αποτέλεσμα προβάλλεται στο πρόσωπο και στο σώμα ως αντανάκλαση του ψυχισμού.
Από​ τα ρωμαϊκά λουτρά ως τα σύγχρονα jacuzzi η σχέση του ανθρώπου με το νερό ήταν πάντα ζωογόνος.


Επιπλέον μέσα στις φροντίδες σπα ενσωματώνουμε και στοιχεία της φύσης, χυμούς και αιθέρια ελαια, εκχυλισματα φρουτων και φυτων, ωστε το σωμα και η ψυχή να λαμβάνει με φυσικό τρόπο αυτό που του λείπει.

Το μασάζ με ζεστές πέτρες( hot stones massage) ή με ζεστό αναμένο κερί ( candle massage), η θεραπεία θαλασσοθεραπείας στο ζεστό κρεβάτι νερού (nouvola spa) και το υδρομασάζ με πρωτεΐνες γάλακτος συνοδευόμενες με την κατάλληλη μουσική και θερμοκρασία σε ένα χώρο απόλυτης χαλάρωσης συμπληρώνουν την απόλαυσή σας.


Με τη βοήθεια των θεραπειών αυτών σταθεροποιούμε το ρυθμό της αναπνοής, αυξάνουμε το μεταβολισμό μας, ενώ συγχρόνως χαλαρώνουμε και υποβοηθούμε την περιφερική κυκλοφορία του αίματος. Παράλληλα επιφέρεται ένα συναίσθημα πληρότητας, ψυχικής ευχαρίστησης και εκτόνωσης μετά από στρες καθώς έμμεσα υποβοηθιέται ο κατευνασμός του νευρικού συστήματος.

Ενδείξεις: μυικοι πόνοι, προβλήματα κυκλοφορικού, κατακράτηση υγρών, δέρμα αφυδατωμένο – χαλαρό – γηρασμένο, στρες – κούραση.

Για να πετύχετε ένα ολοκληρωμένο retreat φροντίστε να αποφύγετε για 2 ημέρες πριν και μετά τη θεραπεία σας το κρέας, τη ζάχαρη, τα γαλακτοκομικά και το λευκό αλεύρι. Για όσους μπορούν να είναι ακόμη πιο πειθαρχημένοι προτείνουμε ισορροπία στα συναισθήματα και οικονομία στο ξόδεμα της ενέργειας σας.

Ο πτυχιούχος Αισθητικός, αφού πάρει το ιστορικό σας, μπορεί να σας δώσει ένα ολοκληρωμένο προγραμμα ανατροφοδότησης!
Οι θεραπείες στα ινστιτούτα Αισθητικής που διαθέτουν μια οι περισσότερες παροχές spa, τις καθιερώνουν σαν μια έγκυρη συμπληρωματική μορφή φροντίδας της υγειάς μας, ο δε σύγχρονος τρόπος ζωής τις αναδεικνύει ως ανάγκη.


Γράφει η Κρικέλη Αντιγόνη


Αισθητικός-Κοσμητολόγος ΑΤΕΙ Αθηνών , εναλλακτική θεραπεύτρια, ιδιοκτήτρια κέντρου ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ και Αντιγήρανσης KRIKELI’S+spa.



Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!