ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ -Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΔΙΟΠΤΡΑ).



Το βιβλίο «Τα παιδιά που έβλεπαν τα τρένα να περνούν- Η επιστροφή» της Lou Kuenzler από τις Εκδόσεις Διόπτρα αποτελεί ένα βιβλίο που σίγουρα θα κρατήσει συντροφιά στα παιδιά που αγαπούν το μυστήριο. 






Προτείνεται για παιδιά ηλικίας 9 χρονών και πάνω. Την μετάφραση του έχει επιμεληθεί η Μαρία Αγγελίδου και η Δέσποινα Δρακάκη. Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το συγκεκριμένο βιβλίο ως την συνέχεια του κλασικού μυθιστορήματος «Τα παιδιά που έβλεπαν τα τρένα να περνούν». Το τελευταίο διαδραματίζεται στην εποχή του 1905 ενώ το συγκεκριμένο αφορά την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ακόμη και αν δεν έχετε διαβάσει, το πρώτο βιβλίο δηλαδή το «Τα παιδιά που έβλεπαν τα τρένα να περνούν» αξίζει να διαβάσετε το συγκεκριμένο καθώς δεν θα σας δυσκολέψει στην πλοκή.

Μεταφερόμαστε στο Λονδίνο του 1940. Εκεί θα συναντήσουμε την Εντιθ, ένα κορίτσι δώδεκα χρόνων που αναγκάζεται να αποχωριστεί την μητέρας της καθώς εκείνη φεύγει για να καταταχθεί στο πλευρό των Βρετανικών Δυνάμεων ενάντιων των Ναζιστών. Η Εντιθ πρόκειται να πάει να μείνει στην θεία της στο Γιορκσαιρ. 





Καθώς ταξιδεύει για να φτάσει στο Γιορκσαιρ, στο τρένο θα γνωριστεί με δύο αδέρφια, την Γκρέτα και τον Γκας. Τα δυο αδέρφια όπως και η Εντιθ, είναι παιδιά που αναγκάζονται να απομακρυνθούν από το τόπο τους λόγω της μαζικής εκκένωσης που γίνεται στο Λονδίνο.

Η θεία της Εντιθ, προθυμοποιείται να φιλοξενήσει μαζί με την Εντιθ και τα δύο αδέρφια και έτσι δημιουργείται ένα παρεάκι που αποτελεί «τα παιδιά που έβλεπαν τα τρένα να περνούν». Το παρεάκι αυτό αρχίζει να ανακαλύπτει διάφορες μυστήριες υποθέσεις που συμβαίνουν στην περιοχή και μεταμορφώνονται σε μικρούς κατασκόπους. Όμως στα «μυστήρια» που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η παρέα, υπάρχει και ένα μυστικό που αφορά τα δύο αδέρφια. Άραγε η γνωριμία τους με την Έντιθ ήταν τυχαία;

Με γλώσσα καλοδουλεμένη που ρέει αβίαστα και πλοκή που τραβά την προσοχή, το συγκεκριμένο βιβλίο θα διαβαστεί αρκετές φορές από τους μικρούς αναγνώστες.







Γράφει η Μαρία Γεωργακού από το Beauty Harmony Blog
________________________________________________________________________________________________

Η Μαρία Γεωργακού είναι μαμά, σύζυγος, αισθητικός, αρωματοθεραπεύτρια, ρεφλεξολόγος και blogger.


Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram &Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!