ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: Ο ΚΙΛΟΜΠΟ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΑΤΡΟΓΥΜΝΑΣΤΗΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)






Το βιβλίο «Ο Κιλόμπο και ο κύριος Ιατρογυμναστής» είναι το νέο βιβλίο της Δάφνης Βλουμίδη, που εκδίδεται από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνιστή τον ελεφαντάκο Κιλόμπο.





Στο πρώτο βιβλίο της σειράς ο Κιλόμπο, ως άλλος πρόσφυγας, φτάνει στο νησί της Λέσβου. Στην αρχή φάνταζε τελείως ξένος και διαφορετικός. Κι όμως είναι ίδιος με όλα τα παιδιά του κόσμου. Μία φιλόξενη αγκαλιά ήταν το μόνο που χρειαζόταν για να γεφυρώσει κάθε απόσταση και να τον κάνει να νιώσει ζεστασιά, αποδοχή και ασφάλεια.




Σε αυτό το δεύτερο βιβλίο ο Κιλόμπο προσπαθεί να προσαρμοστεί στην καινούρια του ζωή. Η οικογένεια που τον φιλοξενεί θέλει να τον βοηθήσει και φέρνει ένα σωρό ειδικούς που καθένας προτείνει κάτι διαφορετικό. Ποδήλατο, αναρρίχηση, κολύμπι, τίποτα όμως δεν είναι αποτελεσματικό. Ο Κιλόμπο μοιάζει στενοχωρημένος και απλώς δεν θέλει να κάνει τίποτα. Μέχρι που η γιαγιά βρίσκει τη λύση. Η απλή συναναστροφή και το παιχνίδι με τα άλλα παιδιά κάνουν τον Κιλόμπο ξανά ευτυχισμένο και χαμογελαστό.





Η Δάφνη Βλουμίδη με το δεύτερο αυτό βιβλίο της έρχεται να μας συγκινήσει για μια ακόμα φορά και να μας θυμίσει τη μεγάλη αξία και σπουδαιότητα που έχουν για την ψυχή των παιδιών οι συναναστροφές με συνομίληκους, η φιλία και τα απλά καθημερινά πράγματα, όπως το παιχνίδι. Πρόκειται για ένα φροντισμένο και όμορφο βιβλίο, με την εξαιρετική και πλούσια εικονογράφηση της Αντιγόνης Μακλέλλαν, για παιδιά από 3 χρονών. Κάθε εικόνα είναι μια ιστορία από μόνη της. Οι χαρακτήρες ξεδιπλώνονται σε φωτεινά, χαρούμενα φόντα με έντονα και πλούσια χρώματα και συμπληρώνουν αρμονικά το κείμενο δημιουργώντας την ίδια τρυφερή και παιχνιδιάρικη διάθεση.






Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:


«Ο Κιλόμπο είναι ένας ελεφαντάκος που βρόμικος και εγκαταλειμμένος έφτασε στο νησί της Λέσβου από μια χώρα μακρινή. Τώρα έχει εξασφαλίσει στέγη και τροφή, όμως μοιάζει σαν χαμένος, και περνάει τις μέρες του χυμένος σαν λουκουμάς πάνω στον καναπέ. Καταφθάνουν «ειδικοί», που αφού τον εξετάζουν προτείνουν δραστηριότητες, ας πούμε αναρρίχηση ή καταδύσεις. Άλλοι προσπαθούν να του μάθουν κολύμπι και ποδήλατο…

Τι όμως θέλει πραγματικά αυτός ο ελεφαντάκος που μοιάζει τόσο παράξενος; Πολύ απλά αυτό που θέλουν όλα τα παιδιά: φίλους. Και η γιαγιά ξέρει καλά ότι, για να γίνεις με κάποιον φίλος, πρέπει πρώτα να τον γνωρίσεις!»



Γράφει η Βάνα Καρκάση από το babyleading

_________________________________________________________________________________________________

Η Βάνα Καρκάση είναι εκπαιδευτικός, λογοθεραπεύτρια και μαμά δύο παιδιών που μεγάλωσαν με baby-led weaning. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Κοίτα, μαμά, τρώω», όπου περιγράφεται αναλυτικά η εφαρμογή της μεθόδου και δημιουργός της ιστοσελίδας www.babyledweaning.gr, με σκοπό να βοηθήσει αποτελεσματικά όσους γονείς επιλέξουν να εφαρμόσουν το BLW με τα παιδιά τους.

Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!