ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ



Για τις περισσότερες οικογένειες,οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι ευκαιρία να περάσουν χρόνο μαζί. Περισσότερες στιγμές οικογενειακά κάνοντας δραστηριότητες όλη η οικογένεια παρέα και απολαμβάνοντας ξέγνοιαστα την θαλπωρή αυτών των ημερών.

Αγαπημένη δραστηριότητα για μικρούς και μεγάλους είναι και η παρακολούθηση ταινιών. Στο familives κάναμε την δική μας λίστα με χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζει να δείτε όλη η οικογένεια τις μέρες αυτές. Σας προτείνουμε:

https://www.youtube.com/watch?v=TQhRqtt-Fpo



Το πολικό εξπρές (The polar express)

Αναμφισβήτητα αγαπημένη ταινία για όλη την οικογένεια. Ένα μικρό παιδί δεν πιστεύει στην ύπαρξη του Άγιου Βασίλη και ταξιδεύει χρησιμοποιώντας το «Πολικό Εξπρές» τραίνο για να φτάσει στον Βόρειο Πόλο. Άραγε τι θα ανακαλύψει φτάνοντας εκεί; Ο Τομ Χανκς πρωταγωνιστεί σε αυτή την ταινία υπό μορφή κόμικς!

https://www.youtube.com/watch?v=vfLQQv3vTKw


Ο αληθινός Άγιος Βασίλης (Call Me Claus (2001)
Μια συγκινητική ιστορία όπου μια υπεύθυνη παραγωγής ενός τηλεοπτικού σταθμού αναλαμβάνει να προσλάβει για τις γιορτινές μέρες έναν ηθοποιό όπου θα υποδυθεί τον Άγιο Βασίλη. Ο ηθοποιός όμως αυτός είναι ο πραγματικός Άγιος που πλέον ψάχνει τρόπο να αποσυρθεί και να βρει αντικαταστάτη. Θα μπορέσει να πετύχει τον σκοπό του;


Κάποια μαγικά Χριστούγεννα (One magic Christmas)

Αν και πρόκειται για μια ταινία που παρουσιάστηκε το 1985, αξίζει να την δείτε, παρέα με τα παιδιά σας. Μια μητέρα ανακαλύπτει το νόημα των Χριστουγέννων έχοντας για βοηθό της, την μικρή της κόρη. Η κορούλα της στο πλευρό της έχει τον φύλακα άγγελο της που θα την βοηθήσει αρκετά.


Το αστέρι των Χριστουγέννων (the star)

Σε αυτή την ταινία, πρωταγωνιστής είναι ένας γαιδουράκος που ψάχνει την τύχη του μακριά από τον μύλο που εργάζεται. Στο δρόμο του, θα συναντήσει διάφορα άλλα ζωάκια και θα γίνουν μια πολλή ωραία παρέα. Θα ακολουθήσουν ένα λαμπερό αστέρι και τελικά θα οδηγηθούν μπροστά στην Γέννηση του Θεανθρώπου.



The snowman

Μια τρυφερή ιστορία με την εισαγωγή από τον David Bowie! Μια ταινία μικρού μήκους που κατατάσσεται στις κορυφαίες Χριστουγεννιάτικες ταινίες όλων των εποχών. Ένα μικρό αγόρι, φτιάχνει στην αυλή του σπιτιού του έναν χιονάνθρωπο την περίοδο των Χριστουγέννων. Ξαφνικά ο χιονάνθρωπος, αρχίζει να παίρνει ζωή και μαζί ανακαλύπτουν έναν μαγικό κόσμο.




Ο γιος του Άγιου Βασίλη (Arthur Christmas)

Ο Άρθουρ είναι το παιδί του Άγιου Βασίλη! Η υπόθεση της ταινίας εξελίσσεται στο εργαστήριο του Άγιου Βασίλη όπου όλοι δουλεύουν για να ετοιμάζουν τα δώρα των παιδιών. Ο Άρθουρ όμως έχει μια ακόμη αποστολή. Να βοηθήσει στο μοίρασμα των δώρων σε όλα τα παιδιά. Θα τα καταφέρει;




The man who invented Christmas

Πρόκειται για μια ταινία που προβλήθηκε το 2017 και έχει σαν κύριο ήρωα της υπόθεσης τον Κάρολο Ντίκενς. Βασίζεται σε αληθινά στοιχεία. Ο συγγραφέας Ντίκενς έχει μόλις 6 εβδομάδες για να γράψει ένα καινούργιο βιβλίο και να διατηρήσει την φήμη του αναλλοίωτη ως άξιος συγγραφέας. Από την άλλη, με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσει την οικογένεια του να μην χρεοκοπήσει. Θα τα καταφέρει άραγε;



Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (Α Christmas Carol)

Το πασίγνωστο βιβλίο του Κ. Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» μεταφέρεται στις οθόνες του κινηματογράφου και μας διδάσκει πως ο τσιγκούνης Σκρούτς μεταμορφώνεται μέσα από το πνεύμα των Χριστουγέννων.


Α Charlie Brown Christmas

Για τους φίλους του Charlie Brown και του αγαπημένου Snoopy, η ταινία μικρού μήκους αν και είναι αρκετά παλιά (πρωτοπροβλήθηκε το 1965) σίγουρα θα μαγέψει όσους την παρακολουθήσουν. Ο Charlie Brown δείχνει απογοητευμένος από όσα συμβαίνουν τα Χριστούγεννα (μοίρασμα καρτών, δώρων κλπ). Θα μπορέσουν οι φίλοι του να τον βοηθήσουν να ξεπεράσει την θλίψη;




Καλά Χριστούγεννα (Joyeux Noël (2005)

Η υπόθεση της ιστορίας μας μεταφέρει στην Παραμονή Χριστουγέννων του 1914, στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μέσα στα χαρακώματα, πρόκειται να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα οι στρατιώτες της Γαλλίας, Αγγλίας και Γερμανίας. Ξαφνικά οι αρχηγοί των στρατιωτών αποφασίζουν να κάνουν ανακωχή και να γιορτάσουν διαφορετικά τα Χριστούγεννα. Τι θα γίνει όταν τελειώσουν τα Χριστούγεννα;




Fantasia

Οκτώ διαφορετικές ιστορίες με την υπογραφή του Walt Disney. Κλασικά αριστουργήματα που ζωντανεύουν με την μαγεία του Disney. Οι μεγάλοι θα νιώσουν παιδιά και τα παιδιά θα απολαύσουν τις ιστορίες.

Καλή διασκέδαση!

Γράφει η Μαρία Γεωργακού από το Beauty Harmony Blog
________________________________________________________________________________________________

Η Μαρία Γεωργακού είναι μαμά, σύζυγος, αισθητικός, αρωματοθεραπεύτρια, ρεφλεξολόγος και blogger.




Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram &Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!