ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: Ο ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ( ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΨΥΧΟΓΙΟΣ)



"Ο εξερευνητής" της Κάθριν Ράντελ, από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, πρωτοεκδόθηκε το 2017 και τιμήθηκε με το Costa Children’s Book Award 2017. Κυκλοφόρησε σε περισσότερες από 10 χώρες και χαρακτηρίστηκε το καλύτερο παιδικό βιβλίο της χρονιάς 2017 από πολλά περιοδικά και εφημερίδες. Από τις εκδόσεις Ψυχογιός εκδόθηκε τον Μαίο του 2019. “ Ο εξερευνητής” απευθύνεται σε ηλικίες 9-12 και αποτελείται από 408 σελίδες.






Μια πτήση που θα τους μείνει αξέχαστη! Μια πτήση που δεν φτάνει στον προορισμό της καθώς το μικρό αεροσκάφος στο οποίο επιβιβάστηκαν συντρίβεται στην άγρια, επικίνδυνη και πυκνή βλάστηση του Αμαζονίου. Ο Φρεντ και και οι τρεις φίλοι του θα βρεθούν μόνοι τους και αβοήθητοι ...ή μήπως όχι; Παρόλο που το όνειρό του Φρεντ από παιδάκι ήταν να γίνει εξερευνητής και να γράψει ιστορία η συντριβή του αεροσκάφους θα τον επαναφέρει στην σκληρή πραγματικότητα. Σε συνθήκες σκληρές για παιδιά θα βιώσουν μόνα τους στιγμές εξαθλίωσης και απόγνωσης. Θα κλάψουν, θα χάσουν την ψυχραιμία τους και κάθε ελπίδα. Ακόμα και τα όνειρά τους θα γίνουν εφιάλτες....αλλά είναι παιδιά και κάπου εκεί έρχεται η ελπίδα ...έρχεται ο Εξερευνητής!...και θα μάθουν ότι η καρδιά έχει τα δικά της αποθέματα καυσίμων ,το δικό της κάρβουνο και θα ξαναγίνει καινούργια , γι’ αυτό την χρησιμοποιούν στο έπακρο! Θα μάθουν πράγματα και αξίες που δε θα μάθαιναν στα καλύτερα σχολεία του κόσμου! Θα μάθουν για την ανθρώπινη φύση, την αγάπη και την απώλεια. Θα μάθουν πως κάθε άνθρωπος σ’ αυτή τη γη είναι εξερευνητής. Μερικές φορές η λέξη εξερεύνηση σημαίνει να βαδίζεις προς το άγνωστο άλλες φορές όμως πάλι σημαίνει να γυρίζεις σπίτι. 





“Ο Εξερευνητής” είναι ένα μυθιστόρημα με απλή αλλά παράλληλα συναρπαστική γραφή, ένα βιβλίο που ο 10χρονος γιος μας διάβασε με ενθουσιασμό δηλώνοντας ότι ήταν το καλύτερο βιβλίο που έχει διαβάσει μέχρι τώρα.








Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!


Γράφει η Μαρία Χαντζίκου

 ________________________________________________________________________________________________

Η Μαρία Χαντζίκου είναι σύζυγος, μητέρα, διακοσμήτρια (ΤΕΙ Αθήνας). Οτιδήποτε σχετίζεται με την τέχνη την κάνει να ονειρεύεται, να δημιουργεί και να χαμογελάει.


Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!