ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΑΓΚΥΡΑ)




Διαβάσαμε και σας παρουσιάζουμε, το «Μόνος στο σπίτι» του John Hughes, από τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ.




Αν έχετε δει την ταινία «Μόνος στο σπίτι» (που 99,9% θα την έχετε δει)τότε ξέρετε τι να περιμένετε. Αυτό όμως που δεν μπορείτε να φανταστείτε, είναι η υπέροχη εικονογράφηση του ομώνυμου βιβλίου, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Άγκυρα. 



Η Illustrator Kim Smith, μέσα από απλές εικόνες αλλά και με ακρίβεια παράλληλα, ώστε να σε βάλουν στο πνεύμα της ιστορίας, έχει ξεδιπλώσει όλη την περιπέτεια που έζησε κάποια Χριστούγεννα, ο 8χρονος Κέβιν Μακάλιστερ, μένοντας μόνος στο σπίτι του. Εκτός από την καθημερινότητα που έτσι κι αλλιώς είναι μεγάλο βάρος για ένα 8χρονο που ζει μόνο, ο Κέβιν έχει να αντιμετωπίσει και 2 αδίστακτους ληστές που σχεδιάζουν να ξαφρίσουν το σπίτι του. Η εφευρετικότητα του μικρού πρωταγωνιστή σε συνδυασμό με τη μεγάλη φαντασία του, θα τον γλιτώσουν από τα χειρότερα και θα βάλουν σε μπελάδες που ούτε είχαν φανταστεί οι 2 κακοποιοί, μέσα από σκηνικά που θα φέρουν το γέλιο σε όποιον το διαβάσει και δει τις εικόνες.







Το καλό τέλος (happy-end), στοιχείο απαραίτητο για να συμπληρώσει το ιδανικό ανάγνωσμα, φτάνει με την ένωση της οικογένειας την κατάλληλη στιγμή, ενώ πριν από αυτό έχουν περαστεί κι άλλα όμορφα μηνύματα για την οικογένεια.





Οι σκηνές της ταινίας που επιλέχθηκαν να αποδοθούν στις σελίδες αυτού του βιβλίου, είναι οι ιδανικές για να σου θυμίσουν την ταινία, αλλά και να δώσουν την ελευθερία στους μικρούς μας αναγνώστες να δουν το έργο, ακόμη κι αν δεν γνωρίζουν να διαβάζουν τους υπότιτλους, σχολιάζοντας τα παράλληλα σκηνικά βιβλίου-ταινίας.





Είναι ένα όμορφο δώρο με άρωμα Χριστουγέννων για μικρούς και μεγάλους!






Γράφει η Ανναστέλλα Λαζάρου από το Decofairy

 ________________________________________________________________________________________________

Η Ανναστέλλα Λαζάρου είναι interior designer, blogger, σύζυγος, μαμά 2 κοριτσιών που της κλέβουν τα μυαλά και τα ανταλλάσσουν με έμπνευση, δημιουργός των πρώτων ελληνικών χειροποίητων παιδικών σκηνών και λάτρης της φωτογραφίας και των ταξιδιών!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter Google+, για να μη χάνετε κανένα post!