ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΝΟΣ ΙΠΠΟΤΗ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)



Πρόσφατα διαβάσαμε το νέο βιβλίο της Ιωάννας Μπαμπέτα με τίτλο "Τα ευχαριστώ ενός ιππότη"από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και έχουμε ετοιμάσει βιβλιοκριτική!





Κεντρικός ήρωας της ιστορίας είναι ο Αρθούρος, ο οποίος πηγαίνει μια μέρα στην παιδική χαρά μαζί με τους γονείς του και την αδερφή του την Ερμιόνη. Μαζί του παίρνει το ξύλινο σπαθί του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, γιατί όλοι οι ιππότες κουβαλούν μαζί τους το σπαθί τους κι ο ίδιος νιώθει ότι είναι από αυτούς! Εκεί λοιπόν ο Αρθούρος, απομονωμένος από τα υπόλοιπα παιδιά, φαντάζεται ότι το πεύκο είναι ο πύργος του κι όλη η παιδική χαρά είναι το κάστρο του, και αρχίζει να πλάθει στο μυαλό του περιπέτειες με κροκόδειλους, φανταστικούς εχθρούς και τοίχους που πρέπει να σκαρφαλώσει για να σώσει πριγκίπισσες! Άραγε τελικά θα καταλάβει ότι ιππότης δε γίνεσαι μόνο, όταν κρατάς σπαθί; Μήπως υπάρχουν κι άλλοι πιο ευγενικοί τρόποι, για να γίνει κανείς ιππότης; Η απάντηση βρίσκεται μέσα στις σελίδες αυτού του υπέροχου βιβλίου!



Πρόκειται για ένα τρυφερό βιβλίο που απευθύνεται σε ηλικίες 4+ και μιλάει για την έννοια της βοήθειας, της προσφοράς, της ευγένειας, της ανταπόδοσης, του ευχαριστώ, που πρέπει να διδάσκονται στα παιδιά από πολλή μικρή ηλικία! Η συγγραφέας Ιωάννα Μπαμπέτα με πολύ απλές και κατανοητές εκφράσεις προσπαθεί να αποδώσει αυτές τις βασικές και θεμελιώδεις αρχές σε μικρά παιδιά μέσα από ένα σύντομο παραμύθι που τα έχει όλα: ιππότες, πριγκίπισσες, πύργους, κάστρα και εχθρούς! Άλλωστε τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες αρέσκονται πολύ να παριστάνουν τους ιππότες και να προσφέρουν στους γύρω τους πρεσβεύοντας πάντα το καλό και το δίκαιο!



Επίσης, σε συνδυασμό με το κείμενο, αυτό που κάνει το βιβλίο "Τα ευχαριστώ ενός ιππότη" πραγματικά ξεχωριστό είναι η υπέροχη εικονογράφηση από την Αιμιλία Κονταίου, που χρησιμοποίησε πολύ εύστοχους συνδυασμούς χρωμάτων τόσο για την παιδική χαρά και τον περιβάλλοντα χώρο όσο και για τα ίδια τα παιδιά! Σας το συνιστούμε!








Γράφει η Μαρία Υφαντοπούλου από το Όμορφη μέσα έξω και το Ονειροτέχνημα - Μαρία

 ________________________________________________________________________________________________

Η Μαρία Υφαντοπούλου είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας - Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με κατεύθυνση αρχαιολογίας. Μικρή ήθελε να γίνει δασκάλα, αργότερα νηπιαγωγός, αλλά τελικά δεν ξέφυγε από τον χώρο των εκπαιδευτικών κι έγινε φιλόλογος! Το άπιαστο όνειρό της είναι να γίνει κάποτε συγγραφέας! Λατρεύει το γράψιμο, τα βιβλία, τη φωτογραφία και τη σοκολάτα, ενώ περνά ώρες ατέλειωτες μαγειρεύοντας υγιεινά, μιλώντας για καλλυντικά και ετοιμάζοντας χειροποίητες καλλιτεχνικές δημιουργίες!


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!