ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΟΙ ΣΥΓΝΩΜΕΣ ΜΙΑΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ).

Σήμερα σας παρουσιάζουμε το δεύτερο βιβλίο της Ιωάννας Μπαμπέτα από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο τις "Οι συγνώμες μιας μάγισσας".




Η μικρή Ερμιόνη ονειρεύεται να γίνει μάγισσα και πρέπει να βρει όλα όσα χρειάζονται για να γίνει μια πραγματική μάγισσα... Για να τα βρει όμως πρέπει να κάνει άνω-κάτω όλο το σπίτι προκειμένου να πραγματοποιηθεί το όνειρο της. Οι γονείς της όμως και ο αδερφός της αναστατώθηκαν από όλη αυτήν την ακαταστασία, χώρια ότι δεν είχε ρωτήσει για να πάρει όλα αυτά τα πράγματα. Όταν η Ερμιόνη ανακάλυψε την δύναμη μιας μόνο λέξης , της συγνώμης, τότε κατάλαβε ότι δεν χρειάζεσαι ραβδί και μπέρτα για να γίνεις μάγισσα!



Πρόκειτε για ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4+, χρησιμοποιώντας απλό λεξιλόγιο η συγγραφέας Ιωάννα Μπαμπέτα καταφέρνει να περάσει στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας με πολύ έξυπνο και εύστοχο τρόπο δύσκολες έννοιες όπως αυτή της συγνώμης. Συχνά τα παιδιά αυτής της ηλικίας βάζουν στο περιθώριο την συγνώμη λόγω του εγωκεντρισμού που κυριαρχεί σε αυτή την ευαίσθητη ηλικιακή φάση των παιδιών . Σε συνδυασμό με την εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου σίγουρα οι μικροί αναγνώστες θα αντιληφθούν την μαγεία της συγνώμης και μέσω των εικόνων της!



Στο τέλος του βιβλίου μπορείτε να βρείτε οδηγό για γονείς και εκπαιδευτικούς με πληροφορίες και συμβουλές για τις συγκρούσεις και τη συγχώρεση.

Για όλους αυτούς τους λόγους σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!




Γράφει η Άννα Μίχτη από το Working mama

 ________________________________________________________________________________________________

Η Άννα Μίχτη είναι μαμά, σύζυγος, νοσηλεύτρια με εξειδίκευση στην παιδιατρική και blogger. Το χαμόγελο των παιδιών αποτελεί την κινητήριο δύναμή της!

Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!




Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!