ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΑΤΑΚΗ).


Το βιβλίο  "Ο αδελφός μου κυνηγάει δεινόσαυρους" , των Εκδόσεων Πατάκη είναι ιδιαίτερο. Και αυτό γιατί  ο συγγραφέας  Mazzariol Giacomo , ένας νέος με ευαισθησίες γράφει για το πώς μια οικογένεια αντιμετωπίζει τον ερχομό ενός παιδιού διαφορετικού.  Ενός παιδιού με  σύνδρομο Down  που τελικά έχει μαγικές ικανότητες αφού αλλάζει την ζωή όλης της οικογένειας. Και το ξέρει καλά αφού δεν γράφει μία μυθοπλασία αλλά το πώς βίωσε ο ίδιος τον ερχομό του αδερφού του.





Πολλές φορές  αναφερόμαστε στους γονείς παιδιών με ειδικές ικανότητες εξαίροντας την δύναμη και την αγάπη τους.  Αλλά σπάνια αναφερόμαστε στα αδέρφια.  Στο πως εκείνα  φτάνουν από την άρνηση  στην αποδοχή. Από το να κρύβουν την αλήθεια στην απόλυτη αγάπη.  Ο  συγγραφέας δεν ωραιοποιεί καταστάσεις. Απλά διηγείται τη ζωή του. Από την πλευρά του αδερφού και μας διδάσκει ότι  όλα πιθανά. Ότι ένα παιδί με σύνδρομο Down μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος και ο ήρωάς σου.

Το βιβλίο είναι γραμμένο σε απλή γλώσσα που μπορεί να αγγίξει τόσο εφήβους,  όσο και ενήλικες. Εκτός από το βιβλίο που είμαστε σίγουροι ότι θα απολαύσετε  σας προτείνω να δείτε και τον επόμενο βίντεο που ανέβασαν τα δύο αδέλφια. 












Γράφει η Μαρία Ξαφίτσα από το Parentland.gr

 ________________________________________________________________________________________________

Μαθηματικός στο επάγγελμα και μητέρα τριών παιδιών. Τρελαίνεται για τα Χριστούγεννα, τις κατασκευές και το blogging. Μάλιστα μέσα από το blogging αγάπησε το web development, με το οποίο προσπαθεί να ασχοληθεί τώρα. Περιβάλλεται από παιδιά από το πρωί μέχρι το βράδυ, οπότε της φάνηκε πολύ φυσικό να αρθρογραφεί για αυτά!

Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!



Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χά