ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΖΩ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ)


Το νέο βιβλίο "Να ονειρεύομαι να ζω!", που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Εν πλω, αποτελείται από τις εισηγήσεις των επιστημόνων που συμμετείχαν στο 1ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Επιμορφωτικό Συνέδριο Νέων με θέμα «Πίστη, Ύπαρξη και Σχέση» που έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2018 στο Καρπενήσι, από το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας «ΠροσΌψη», τη Μητρόπολη Καρπενησίου και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Κεντρικός άξονας συζήτησης, ωχωη σχέση και αλληλεπίδραση της πίστης και της εκκλησίας με τη σύγχρονη ψυχολογία.




Οι εισηγητές των οποίων οι ομιλίες καταγράφονται στο βιβλίο είναι οι π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, Αλέξης Λάππας, Νίκη Δραγού, π. Βαρνάβας Γιάγκου, π. Βασίλειος Θερμός, Θεοφάνης Καραγιάννης, Ιωάννης Λάππας, π. Σπυρίδων Βασιλάκος και Παναγιώτα Μάμα- Αγαπίου.







Στο βιβλίο αυτό δε θα βρείτε απαντήσεις σε όσα σας προβληματίζουν σχετικά με την πίστη, τη ζωή, την αγάπη και την κοινωνία. Αντίθετα, θα προκαλέσει τη σκέψη σας και θα σας δημιουργήσει νέους προβληματισμούς. Κάθε κεφάλαιο ακολουθεί τον τρόπο σκέψης και έκφρασης του εκάστοτε ομιλητή, προσφέροντας συνολικά στον αναγνώστη ποικίλα νοητικά ερεθίσματα.






Ποιες είναι οι πρακτικές διαφορές της παραδοσιακής με τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και πώς επηρεάζουν την καθημερινότητα μας; Ποια θέση έχουν σήμερα στα σχολεία οι μεγάλες αρετές που μας διδάσκει η ορθοδοξία, όπως η αγάπη, η θυσία, η ταπείνωση; Επικρατεί ελευθερία, χάος ή δικτατορία στα σύγχρονα μέσα δικτύωσης και ποια είναι η θέση του χριστιανού ανάμεσα τους; Αυτά είναι λίγα μόνο από τα ερωτήματα με τα οποία καταπιάνονται οι εισηγητές.


Το βιβλίο «Να ονειρεύομαι, να ζω!» είναι ιδανικό ανάγνωσμα για όσους αναζητούν νέους ορίζοντες σκέψης σχετικά με το σύγχρονο τρόπο ζωής, τη θέση του χριστιανού σε αυτόν και το ρόλο της ορθόδοξη πίστης στις συνεχείς και καταιγιστικές ψυχοκοινωνικές μεταβολές στην Ελλάδα του σήμερα.



Γράφει η Ευτέρπη Μυτιληναίου από το Κορίτσι Μάλαμα

 _________________________________________________________________________________________________

Η Ευτέρπη Μυτιληναίου είναι νηπιαγωγός, χαζοσύζυγος και χαζομαμά τριών ζουζουνιών, blogger, αγαπά την οργάνωση, την παραγωγικότητα, την οικονομία και κάθε πρακτικό DIY. Της αρέσει να δουλεύει με τα παιδιά και να τα βλέπει να εξελίσσονται!


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitterγια να μη χάνετε κανένα post!