ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΕΝΑΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΙΝΩΑΣ).




Οι Εκδόσεις Μίνωας κυκλοφόρησαν πρόσφατα το παιδικό βιβλίο "Ένας παρεξηγημένος φίλος" της συγγραφέως Έλενας Νταβλαμάνου, σε εικονογράφηση της Κριστίν Μενάρ.







Ποιος είναι αυτός ο αστυνομικός για τον οποίο μιλούν συνεχώς οι γονείς του μικρού αγοριού; Πώς τον ξέρουν τόσο καλά, ώστε να μπορούν να τον φωνάξουν όποτε δεν τους ακούει για να τον συλλάβει; Δεν έχει άλλες δουλειές να κάνει τέλος πάντων; Μα τι τρομερή όψη που θα πρέπει να έχει!







Ο μικρός ήρωας του βιβλίου τρέμει και μόνο στη σκέψη του αστυνομικού, καθώς οι γονείς του απειλούν πως θα τον καλέσουν σε κάθε μη αποδεκτή συμπεριφορά του. Όταν, όμως, ένας κλέφτης χτυπά στο κέντρο της πόλης και μπροστά στα μάτια του μικρού, το περιπολικό καταφθάνει! Το αγόρι φοβάται πως έφτασε πια η ώρα να συλλάβουν κι εκείνον! Σύντομα, όμως, ανακαλύπτει πως ο αστυνομικός δεν είναι άλλος από τον κύριο Βασίλη, τον αγαπημένο του γείτονα και πατέρα του φίλου του Κωστή, που τόσο πολύ τον συμπαθεί, αφού είναι πάντα γελαστός, ευγενικός και γενναιόδωρος! Όχι κακός και άγριος, όπως τον φανταζόταν, αλλά ένας πραγματικός ήρωας που προστατεύει και υπερασπίζεται τους αδύναμους και αδικημένους!







Το βιβλίο «Ένας παρεξηγημένος φίλος» αφορά τις στερεοτυπικές αντιλήψεις που μπορεί να σχηματίσουν τα παιδιά για το επάγγελμα του αστυνομικού, αντιλήψεις οι οποίες συχνά τροφοδοτούνται από τους ίδιους τους ενήλικες, στην προσπάθεια τους να τα πειθαρχήσουν, με μη παιδαγωγικό όμως τρόπο, δημιουργώντας έτσι άθελα τους φοβίες και ανασφάλειες. Η ιστορία αυτή θα βοηθήσει κάθε παιδί με αντίστοιχους φόβους, να μιλήσει γι’ αυτούς και να τους ξεπεράσει.



Γράφει η Ευτέρπη Μυτιληναίου από το Κορίτσι Μάλαμα

 _________________________________________________________________________________________________

Η Ευτέρπη Μυτιληναίου είναι νηπιαγωγός, χαζοσύζυγος και χαζομαμά τριών ζουζουνιών, blogger, αγαπά την οργάνωση, την παραγωγικότητα, την οικονομία και κάθε πρακτικό DIY. Της αρέσει να δουλεύει με τα παιδιά και να τα βλέπει να εξελίσσονται!


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitterγια να μη χάνετε κανένα post!