ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΦΙΛΟΙ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Το" Φίλοι πάνω κάτω" του Αγγέλου Αγγέλου και της Έμης Σίνης από τις  Εκδόσεις Παπαδόπουλος είναι ένα καινούριο βιβλίο που από την μέρα που το πήραμε στα χέρια μας, έχει γίνει το αγαπημένο μας και το έχουμε διαβάσει πάρα πολλές φορές. Η υπέροχη εικονογράφηση της Σοφίας Τουλιάτου, πλαισιώνει πολύ όμορφα το κείμενο που είναι πολύ περιγραφικό και πλούσιο σε εικόνες και λεξιλόγιο!



Όλα ξεκίνησαν με μία μπάλα σε μία πολυκατοικία που οι ένοικοι της ήταν αποξενωμένοι μεταξύ τους. Η Κατερίνα που έχει πάει στον παππού της να παίξει, καταλάθος της έπεσε η μπάλα από το μπαλκόνι και μαζί με τον παππού της πάνε από όροφο σε όροφο για να ρωτήσουν για την τύχη της. Ποιους θα γνωρίσουν; Τι είχαν χάσει και εκείνοι; Πού θα βρουν τα χαμένα τους αντικείμενα; Τι θα επακολουθήσει μετά;







Το παραμύθι μας δείχνει την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν στις μεγαλουπόλεις μέσα σε πολυκατοικίες... Χρόνια γείτονες και μπορεί να μην έχουν συναντηθεί και ποτέ, να μην ανταλλάσσουν ούτε μία καλημέρα.
Συχνά πυκνά ακούγεται η άποψη πως αυτό είναι θεμιτό για να κάνω την δουλειά μου και να μην δίνω λογαριασμό σε κανέναν, να μην με κρίνει κανείς...κάτι που θεωρείται πρόβλημα στα χωριά. Όμως είναι αυτό που στα αλήθεια αναζητά ένας άνθρωπος; Δε νομίζω... Τα παιδιά σίγουρα όχι!




Στη δική μας πολυκατοικία η Ιωάννα είναι η μασκότ...Όλοι τη γνωρίζουν!



Εσείς πού μένετε; Έχετε σχέσεις με τους γείτονες σας; Είσαστε φίλοι με τους πάνω - κάτω;



Γράφει η Ευαγγελία Παπαρίζου από το forhappymoments.gr

________________________________________________________________________________________________

Η Ευαγγελία Παπαρίζου είναι η καλλιτέχνης της παρέας, καθώς επιμελείται εξ ολοκλήρου τo στήσιμο του περιοδικού, τις φωτογραφίες των διαγωνισμών κ.ο. αν και έχει σπουδάσει φυσιο-εργο-θεραπεία και παιδαγωγικά! Μητέρα δύο παιδιών, blogger, της αρέσει να ασχολείται με τη δημιουργία ψηφιακών άλμπουμ, με κατασκευές, με την ζαχαροπλαστική και με την ραπτική.


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!