ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΦΕΓΓΑΡΙ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ)




Σήμερα σας παρουσιάζουμε το βιβλίο της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου «Φεγγάρι στα βαθιά», σε εικονογράφηση της Μαριάννας Φραγκούλη, από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.






Μετά το ηλιοβασίλεμα, είναι η σειρά του ολόγιομου φεγγαριού να εμφανιστεί στον ουρανό του μικρού παραθαλάσσιου χωριού και να παίξει το αγαπημένο του παιχνίδι με τα βλέμματα των ανθρώπων. Αφού περιπλανήθηκε στο χωριό, ξαφνικά εξαφανίστηκε! Ένα αγοράκι που το είδε να κυλάει την πλαγιά του βουνού μέχρι τη θάλασσα, πηγαίνει να το βρει και αφού φτάσει μέχρι εκεί βουτάει μέσα και συναντάει τα πλάσματα της θάλασσας. Το δελφίνι τον βοηθάει να βρει το φεγγάρι που είχε παγιδευτεί μέσα σε μια πλαστική σακούλα και να το βγάλει έξω στη στεριά.






Η πλαστική σακούλα δεν είναι ο μόνος βρώμικος εισβολέας στο βυθό. Υπάρχουν και άλλοι πολλοί: μπουκάλια, ρούχα, αποτσίγαρα, χαρτιά, τσίγκινα κουτάκια… Όλα μαζί λοιπόν τα πλάσματα του βυθού, αποφασίζουν να σχηματίσουν μια αλυσίδα και με τη βοήθεια του αγοριού να διώξουν τους βρώμικους εισβολείς.






Το καλογραμμένο κείμενο της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου διηγείται ένα τρυφερό παραμύθι για να εμφυσήσει στα παιδιά από 5 χρονών και πάνω την αγάπη για τα πλάσματα της θάλασσας και το περιβάλλον τους και να τα βοηθήσει να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να τα προστατεύσουμε.






Η εικονογράφηση της Μαριάννας Φραγκούλη με τα έντονα χρώματα, απεικονίζει εξαιρετικά τα παιδιά στο χωριό και το βυθό με τα πλάσματά του και αναδεικνύει ιδανικά το κείμενο.






Το βιβλίο συμπληρώνουν οι δραστηριότητες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στις τελευταίες σελίδες που βοηθούν τα παιδιά να καταλάβουν το κακό που κάνουν τα σκουπίδια και να αναπτύξουν οικολογική συνείδηση. Στο τέλος μάλιστα τα προτρέπει να γίνουν εθελοντές και να προτρέψουν τους μεγάλους να καθαρίσουν μια παραλία!




Είναι ένα καλογραμμένο και προσεγμένο βιβλίο για όλα τα παιδιά αλλά και για τους γονείς τους!





Γράφει η Χριστίνα Βούλαλη από το Τα παιδάκια μας 

 ________________________________________________________________________________________________

Πολυταξιδευμένη εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στις ξένες γλώσσες και τη διδασκαλία τους, μαμά και blogger. Θέματα που την ενδιαφέρουν; Η θετική διαπαιδαγώγηση, οι εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης και ό,τι έχει να κάνει με το παιδί. Της αρέσει η καλή μουσική, τα ενδιαφέροντα βιβλία και τα όμορφα ταξίδια!


Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 

Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!