ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ)




Ένα ακόμη βιβλίο της αγαπημένης σειράς «Το ημερολόγιο ενός εξερευνητή» διαβάσαμε πριν από λίγο καιρό. Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο της σειράς από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική. Αυτή την φορά η συγγραφέας, Τζένη Κουτσοδημητροπούλου με την βοήθεια της εικονογράφου Σάντρας Ελευθερίου, μας μεταφέρει στον παγωμένο βορρά, συγκριμένα την Γροιλανδια. Ο τίτλος του νέου βιβλίου είναι «Στην παγωμένη γη».




Ο Άρης και η Λίνα, οι πρωταγωνιστές της σειράς, έχουν στα χέρια τους, το δεύτερο ημερολόγιο του επιστήμονα Φίλιππου. Σε αυτό το ταξίδι, ο επιστήμονας Φίλιππος βρίσκεται στην Γροιλανδία. Παγωμένες περιοχές, η φυλή των Ινουιτ, έλκηθρα, κυνήγι στους πάγους είναι μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα περιστατικά που θα έρθει αντιμέτωπος ο επιστήμονας . Επίσης θα γνωρίσει και μια ομάδα ακτιβιστών που αγωνίζονται κατά της εξόρυξης πετρελαίου στους πάγους.



Από την άλλη, η κυρία Στάμου θα βοηθήσει τους ήρωες μας στην επίλυση του μυστηρίου που κρύβει η εξαφάνιση του επιστήμονα. Θα λυθεί άραγε το μυστήριο;



Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 χρονών και άνω. Καλογραμμένο, με εύστοχο λεξιλόγιο, θα κρατήσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών μέχρι το τέλος. Πλούσιο σε περιπέτεια όπως άλλωστε και το προηγούμενο βιβλίο της σειράς ενώ όπως πάντα η συγγραφέας προσφέρει τροφή για επιπλέον πληροφορίες στους αναγνώστες της. Οι αναγνώστες θα μεταφερθούν στον παγωμένο Βορρά του πλανήτη και θα γνωρίσουν την καθημερινότητα των φυλών της περιοχής όπως επίσης και τις δυσκολίες της διαβίωσης εκεί.



Στο τέλος του βιβλίου, υπάρχει χρήσιμη βιβλιογραφία έτσι ώστε τα παιδιά να ανατρέξουν για περαιτέρω πληροφορίες όπως επίσης και πηγές στο διαδίκτυο σχετικά με την ζωή στην Γροιλανδία.


Γράφει η Μαρία Γεωργακού από το Beauty Harmony Blog
________________________________________________________________________________________________

Η Μαρία Γεωργακού είναι μαμά, σύζυγος, αισθητικός, αρωματοθεραπεύτρια, ρεφλεξολόγος και blogger.


Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram &Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!