ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΑΓΚΥΡΑ)



Σήμερα έχουμε βιβλιοκριτική για το νέο, παιδικό βιβλίο "Οι παλιές μηχανές του παππού" του Romont Willy από τις Εκδόσεις Άγκυρα!





Η υπόθεση του συγκεκριμένου βιβλίου αναφέρεται στην πρόθεση ενός παππού να βοηθήσει τον εγγονό του σε μια σχολική του εργασία. Ο εγγονός όμως αρνείται με τη δικαιολογία ότι με τον υπολογιστή του μπορεί να κάνει ό,τι θέλει! Όταν όμως κόβεται ξαφνικά το ρεύμα, τότε επιστρατεύονται οι παλιές μηχανές του παππού, προκειμένου να ολοκληρωθεί η σχολική εργασία του εγγονού, ενώ παράλληλα παππούς και εγγονός ανακαλύπτουν ότι έχουν πολλά να μάθουν από τις νέες τεχνολογίες και τις παλιές μηχανές αντίστοιχα!



Το βιβλίο "Οι παλιές μηχανές του παππού" μάς τράβηξε το ενδιαφέρον από τον τίτλο του και από το πολύ όμορφο και vintage εξώφυλλό του αλλά και από τα ξεχωριστά θέματα με τα οποία καταπιάνεται! Ο Βραζιλιάνος συγγραφέας Romont Willy γράφει μια πολύ τρυφερή και ιδιαίτερη ιστορία με απλό και κατανοητό λόγο, την οποία διαποτίζει με χιούμορ, ενώ συνοδεύει με υπέροχη εικονογράφηση! Τα θέματα που διαπραγματεύεται το βιβλίο αφορούν τη σχέση παππού - εγγονού και κατ' επέκτασιν το χάσμα γενεών αλλά και την αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας σε άμεση αντιπαραβολή με τα βιβλία και τις μηχανές του παρελθόντος, που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι στην καθημερινότητά τους. 






Το βιβλίο απευθύνεται σε ηλικίες άνω των 5 ετών, όμως πιστεύουμε ότι μπορεί και πρέπει να διαβαστεί και από ενήλικες, καθώς θα τους φέρει στον νου συγκινητικές και νοσταλγικές στιγμές με τους δικούς τους παππούδες! Άλλωστε το παλιό πάντα θα στέκει αγέρωχο και θα γοητεύει κρατώντας αντίσταση απέναντι στις νέες τεχνολογίες! 


Γράφει η Μαρία Υφαντοπούλου από το Όμορφη μέσα έξω και το Ονειροτέχνημα - Μαρία

 ________________________________________________________________________________________________

Η Μαρία Υφαντοπούλου είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας - Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με κατεύθυνση αρχαιολογίας. Μικρή ήθελε να γίνει δασκάλα, αργότερα νηπιαγωγός, αλλά τελικά δεν ξέφυγε από τον χώρο των εκπαιδευτικών κι έγινε φιλόλογος! Το άπιαστο όνειρό της είναι να γίνει κάποτε συγγραφέας! Λατρεύει το γράψιμο, τα βιβλία, τη φωτογραφία και τη σοκολάτα, ενώ περνά ώρες ατέλειωτες μαγειρεύοντας υγιεινά, μιλώντας για καλλυντικά και ετοιμάζοντας χειροποίητες καλλιτεχνικές δημιουργίες!


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!