ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΟΜΙΚΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΑΤΑΚΗ)


“Ο μικρός Νικόλας ΤΟ ΠΡΩΤΌΤΥΠΟ ΚΟΜΙΚΣ” με κείμενο από τον Ρενέ Γκοσιννύ και σκίτσα από τον Ζαν-Ζακ Σενπέ είναι μια νέα έκδοση στην ελληνική γλώσσα από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ.






Γνωρίζατε ότι στην αρχή Ο μικρός Νικόλας των Γκοσιννύ και Σενπέ ήταν ένα έγχρωμο κόμικς;

Ο Σενπέ έκανε χιουμοριστικά σκίτσα με κεντρική φιγούρα ένα μικρό αγοράκι και έπειτα από την γνωριμία του με τον Γκοσιννύ έφτιαξαν μαζί ένα κόμικς.

Σ’ αυτό το βιβλίο λοιπόν θα ανακαλύψετε τα πρώτα βήματα του διάσημου ήρωα!

Ένα βιβλίο κατά την άποψή μας για όλες τις ηλικίες.

Ποιος δεν γνωρίζει τις σκανταλιάρικες περιπέτειες του μικρού Νικόλα; Ενός μικρού χαριτωμένου αγοριού που του αρέσει, όπως σε όλα τα παιδιά, το ατελείωτο παιχνίδι και που μόνος του ή με τους φίλους του πάντα φτάνει σε μπελάδες. Ο μικρός Νικόλας ζει με τους γονείς του σε κάποια πόλη της Γαλλίας τις δεκαετίες του ‘50 και του ‘60. Οι γονείς του γνωρίζοντας το “ταλέντο” του μικρού Νικόλα στις σκανταλιές προσπαθούν μάταια τις περισσότερες φορές να αποφύγουν τα χειρότερα πάντα όμως με χιουμοριστικό τρόπο.



Οι χιουμοριστικές και ανατρεπτικές ιστορίες του μικρού Νικόλα παρόλο που θα λέγαμε ότι έχουν “γεράσει” παραμένουν έως και σήμερα τόσο σύγχρονες και εμπνευσμένες!

Οι εναλλαγές εικόνας και κειμένου στο κόμικς αυτό με ύφος απλό και καθημερινό αλλά και εκρηκτικό πολλές φορές κινεί την φαντασία του αναγνώστη προσφέροντάς του απολαυστικές στιγμές.



Το αγαπήσαμε αυτό το βιβλίο ! Το αγαπήσαμε γιατί είναι ο μικρός Νικόλας, ο μικρός ήρωας που παρόλο 60 πλέον χρόνια από την “γέννησή” του είναι ακόμα το ίδιο χαριτωμένο σκανταλιάρικο παιδί που αγαπήθηκε απ’ όλο τον κόσμο.

Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!


Γράφει η Μαρία Χαντζίκου

 ________________________________________________________________________________________________

Η Μαρία Χαντζίκου είναι σύζυγος, μητέρα, διακοσμήτρια (ΤΕΙ Αθήνας). Οτιδήποτε σχετίζεται με την τέχνη την κάνει να ονειρεύεται, να δημιουργεί και να χαμογελάει.


Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!