ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ - ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΔΙΟΠΤΡΑ).

Έχοντας ήδη στην βιβλιοθήκη του σπιτιού μου το προηγούμενο βιβλίο της συγγραφέως Μαρίνας Γιώτη το "Μια καρδιά", δεν υπήρχε περίπτωση να μην επιλέξω να πάρω και τα επόμενα, μιας και που πλέον στην οικογένειά μας έχει προστεθεί και άλλο μέλος. Σήμερα λοιπόν σας παρουσιάζουμε το "Μια στιγμή" και το "Μια αγκαλιά" από τις εκδόσεις Διόπτρα.





Για να τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Σε αυτή την ανάρτηση θα σας παρουσιάσουμε δύο βιβλία που αφορούν την σχέση μεταξύ της μάνας με του γιου της αλλά και την σχέση που δημιουργείται μεταξύ του πατέρα με την κόρη του.

Τα βιβλία λοιπόν αυτά που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα, μιλάνε για τις στιγμές που ζούμε με τα παιδιά μας...για τις αγκαλιές που δίνουμε, για το πόσο γρήγορα περνάει σαν νεράκι ο χρόνος και πως από εκεί που είναι παιδάκια γίνονται εκείνα ενήλικες και βρισκόμαστε εμείς πλέον υπό την προστασία τους...

Μια σχέση που είναι καθοριστική στα μάτια των παιδιών, τα περισσότερα θέλουν να παντρευτούν είτε την μαμά τους, είτε τον μπαμπά τους...μέχρι να μεγαλώσουν!

Διαβάστε εδώ τις περιλήψεις:

Οι περισσότερες κόρες έχουμε τεράστια αδυναμία στον πατέρα μας.

Ένας έρωτας με την πρώτη ματιά, μια σχέση που καθορίζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άλλο φύλο, ένα πρότυπο που μας κυνηγά σε όλη μας τη ζωή και ένα μέτρο σύγκρισης για κάθε άντρα που συναντάμε...



Κοντά του νιώθουμε ασφαλείς και η έλλειψή του μας ωθεί να ψάχνουμε αγωνιωδώς για κάτι που θα μπορούσε να καλύψει το κενό του.

Η αλήθεια είναι ότι δεν τον ξεπερνάμε ποτέ και ας μην το παραδεχόμαστε. Όμως και οι μπαμπάδες μας δεν έχουν μάτια για άλλη, εκτός και αν είναι η αδελφή μας. Μεγαλωμένοι να μη δείχνουν τα αισθήματά τους, τα λόγια που τελικά δεν ειπώνονται δημιουργούν σχέσεις που κινούνται κάπου μεταξύ υπερπροστασίας και λατρείας.





Αυτό είναι ένα βιβλίο για να πούμε όλα όσα θα θέλαμε στον πρώτο μεγάλο έρωτα...
Από τη στιγμή που γεννιούνται, τους χαρίζουμε την καρδιά µας χωρίς δεύτερη κουβέντα για να τους προστατεύει από κάθε αναποδιά.
Στα πέντε, µας κοιτάνε στα µάτια και στην εφηβεία οποιαδήποτε τρυφερότητα είναι αιτία πολέμου, αλλά στα τριάντα ξαφνικά συνειδητοποιούν ότι «μάνα είναι µόνο μία».
Έτσι, σε μια μόνο στιγμή, χωρίς να το καταλάβουμε, οι ρόλοι αντιστρέφονται και είμαστε εμείς πια υπό την προστασία τους.



Αυτό είναι ένα βιβλίο για να πούμε όλα όσα θα θέλαμε στην πιο αδιαπραγμάτευτη αγάπη της ζωής µας, τους γιους μας.





Εμείς τα αγαπήσαμε αυτά τα βιβλία και για την υπέροχη εικονογράφησή τους...



Γράφει η Ευαγγελία Παπαρίζου από το forhappymoments.gr

________________________________________________________________________________________________

Η Ευαγγελία Παπαρίζου είναι η καλλιτέχνης της παρέας, καθώς επιμελείται εξ ολοκλήρου το περιοδικό, αν και έχει σπουδάσει φυσιοθεραπεία και παιδαγωγικά! Σίγουρα τα άρθρα της θα τα λατρέψετε, αφού έχει έναν μοναδικό τρόπο να αναλύει τα πράγματα!


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!