ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΕΣ 2 (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΨΥΧΟΓΙΟΣ)

Μετά την Παγκόσμια επιτυχία του πρώτου βιβλίου οι Εκδόσεις Ψυχογιός αποφάσισαν να εκδώσουν και το δεύτερο βιβλίο των συγγραφέων Έλενα Φαβίλι & Φραντζέσκα Καβάλο : "Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες 2" και σήμερα σας το παρουσιάζουμε.



Όσοι είχαν την χαρά και διάβασαν το πρώτο βιβλίο, γνωρίζουν πού οφείλεται η επιτυχία του. Πρόκειται για τις ιστορίες 100 γυναικών που με πολύ προσπάθεια αλλά και κρατώντας τα όνειρα τους ζωντανά, παρόλες τις αντιξοότητες και τα εμπόδια που αντιμετώπισαν, κατάφεραν να ξεχωρίσουν στον τομέα τους και να χαράξουν την προσωπική τους ιστορία στο χώρο τους! Σε μόλις δύο σελίδες έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε και να θαυμάσουμε μια σπουδαία γυναίκα που καινοτόμησε και άλλαξε την πορεία της επιστήμης της, της τέχνης της ακόμα και της ίδιας της της ζωής! Ιστορίες που εικονογραφήθηκαν από 40 γυναίκες εικονογράφους με ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο η καθεμία. Το σκληρό εξώφυλλο του βιβλίου για άλλη μια φορά κλέβει την παράσταση και τραβάει το βλέμμα της μικρής αναγνώστριας ώστε να εξερευνήσει τις σελίδες του.



Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο γυναίκες συγγραφείς του βιβλίου ξεκίνησαν μια καμπάνια για την ενδυνάμωση των κοριτσιών στο Kickstarter την άνοιξη του 2016 και μέσα σε λίγες μέρες συγκέντρωσαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια από 20.000 ανθρώπους από 71 διαφορετικές χώρες, τα περισσότερα χρήματα στην ιστορία του crowdfunding στην κατηγορία πρωτότυπου βιβλίου. Μόλις ξεπέρασε σε πωλήσεις τo 1 εκατομμύριο αντίτυπα, οι συγγραφείς δώρισαν 100.000 δολάρια στο Malala Fundmalala.org.



Πρόκειται για ένα βιβλίο που απευθύνεται σε κορίτσια ηλικίας 7+, είναι εύκολο να διαβαστεί πριν τον ύπνο αφού οι ιστορίες των σπουδαίων αυτών γυναικών είναι αυτοτελείς μικρές ιστορίες. Είναι ένα βιβλίο που ενισχύει την αυτοπεποίθηση των μικρών κοριτσιών και προβάλλει το μήνυμα ότι όταν προσπαθείς πολύ μπορείς να τα καταφέρεις, να πετύχεις τους στόχους σου και γιατί όχι να αλλάξεις τον κόσμο!

Γράφει η Άννα Μίχτη από το Working mama

 ________________________________________________________________________________________________

Η Άννα Μίχτη είναι μαμά, σύζυγος, νοσηλεύτρια με εξειδίκευση στην παιδιατρική και blogger. Το χαμόγελο των παιδιών αποτελεί την κινητήριο δύναμή της!

Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!




Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!