ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΖΗΝΟΒΙΑΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ).




Ένα πραγματικό αξιόλογο βιβλίο λάβαμε πριν από λίγες μέρες από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική. Πρόκειται για το βιβλίο «Η μπαλάντα της Ζηνοβίας» της Ελένης Σβορώνου και εικονογράφηση από την Μαιρηλία Φωτιάδου.






Απευθύνεται σε ηλικίες 9 χρονών και πάνω.



Αν το παιδί σας αγαπά την ιστορία, σίγουρα θα του αρέσει το συγκεκριμένο βιβλίο. Η συγγραφέας μας μεταφέρει στην Μέση Ανατολή την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Οι Ρωμαίοι έχουν κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμο. Από την άλλη, η Περσία έχει δημιουργήσει μια επιβλητική αυτοκρατορία. Ο πόλεμος μεταξύ των δυο αυτοκρατοριών μαίνεται για πολλά χρόνια. Κάπου στην μέση βρίσκεται το βασίλειο της Παλμύρας με την Ζηνοβία να είναι βασίλισσά τους.



Η Ζηνοβία ισχυριζόταν ότι ήταν απόγονος της Κλεοπάτρας και ήταν μια γυναίκα με εξέχουσα προσωπικότητα. Γνώριζε άπταιστα πολλές γλώσσες, ήταν πανέμορφη και αρκετά θαρραλέα και φιλόδοξη για την εποχή της. Σε μικρή ηλικία, αναγκάστηκε να λάβει την εξουσία για χάρη του γιου της που ήταν ανήλικο.



Η ίδια μπόρεσε να κατακτήσει πολλές περιοχές (Αίγυπτο κ.α) και να φέρει σε δύσκολη θέση τους Ρωμαίους. Την ιστορία αυτής της ταλαντούχας επαναστάτριας προσπαθεί να αποτυπώσει η συγγραφέας σε αυτό το βιβλίο. Η αλήθεια είναι ότι το καταφέρνει σε άριστο επίπεδο και γι’ αυτό τιμήθηκε με βραβείο. Το θάρρος, η τόλμη και η αγωνιστικότητα αυτής της γυναίκας μπορεί όλους να μας διδάξει.



Ο τρόπος γραφής που χρησιμοποιεί η συγγραφέας μπορεί να «μεταφέρει» νοερά τους αναγνώστες στα γεγονότα εκείνης της εποχής και να μπορέσουν να κατανοήσουν το έργο και τις ιδέες αυτής της θαρραλέας Βασίλισσας. Επιπλέον η εικονογράφηση του βιβλίου είναι αξιέπαινη καθώς αποτυπώνονται στιγμές από την ιστορία της εποχής.



Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος του βιβλίου, υπάρχει αξιόλογο υλικό (χρονολόγιο, γλωσσάρι και πηγές) που θα εμβαθύνουν τους αναγνώστες στην περαιτέρω έρευνα.

Δυστυχώς, αν και το βασίλειο της Παλμύρας ήταν σεβαστό από πολλούς πολιτισμούς της αρχαιότητας, ο στρατός του ΙSIS κατέστρεψε αυτό το μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Γράφει η Μαρία Γεωργακού από το Beauty Harmony Blog
________________________________________________________________________________________________

Η Μαρία Γεωργακού είναι μαμά, σύζυγος, αισθητικός, αρωματοθεραπεύτρια, ρεφλεξολόγος και blogger.


Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram &Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!