1Η ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ

Η πρώτη μέρα στο σχολείο αποτελεί για όλη την οικογένεια και κυρίως για το παιδί μια ημέρα-σταθμό, αφού σημαίνει την αφετηρία ενός νέου κύκλου, τόσο ακαδημαϊκού όσο και αναπτυξιακού, γνωστικού και συναισθηματικού. Θα ξεκινήσει ή θα αλλάξει σχολείο, θα γνωρίσει νέους δασκάλους, θα δημιουργήσει καινούργιες φιλίες, θα εμπλουτίσει τις γνώσεις του, θα ωριμάσει περισσότερο και θα αποκτήσει νέες εμπειρίες. Εμείς σας δίνουμε μερικές ιδέες για να κάνετε την πρώτη ημέρα στο σχολείο ακόμη πιο ξεχωριστή και σίγουρα αξέχαστη για το μικρό σας μαθητή!

Τις ημέρες πριν την έναρξη του σχολείου, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μίνι ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης με παραθυράκια, σε κάθε ένα από τα οποία το παιδί θα βρίσκει και μια σχολική έκπληξη, όπως π.χ. μια γόμα, μια ξύστρα κλπ.




Μπορείτε, ακόμη, να κατασκευάσετε μαζί του εύκολα μια χάρτινη αλυσίδα αντίστροφης μέτρησης, όπου κάθε μέρα θα κόβετε και από έναν κρίκο.




Την ημέρα πριν το άνοιγμα των σχολείων, συγκεντρωθείτε όλη η οικογένεια και φτιάξτε μια χρονοκάψουλα, μέσα στην οποιά μπορείτε να γράψετε τις σκέψεις και τα όνειρα σας για τη νέα χρονιά. Ακόμη, μπορείτε να τοποθετήσετε μέσα σε αυτήν μια φωτογραφία του παιδιού, μια κορδέλα ίση με το ύψος του, μια μίνι συνέντευξη με τα αγαπημένα του παιχνίδια, φαγητά κλπ. Στο τέλος της χρονιάς που θα την ανοίξετε, όλα αυτά θα μοιάζουν ήδη μακρινά και ίσως πολύ διαφορετικά!






Την ημέρα της έναρξης των σχολείων, αξίζει να σηκωθείτε λίγο νωρίτερα για να ετοιμάσετε κάτι ξεχωριστό για το παιδί. Ένα ιδιαίτερο πρωινό, όπως μια βάφλα που να μοιάζει με μήλο ή ένα τεράστιο cookie που θα έχετε ετοιμάσει από την προηγούμενη με τη φράση "1η μέρα στο σχολείο" θα το ενθουσιάσουν!






Οπωσδήποτε τραβήξτε αναμνηστικές φωτογραφίες, οι οποίες μπορούν με μερικές δικές σας πινελιές να γίνουν ξεχωριστές! Δώστε του να κρατά ένα πινακάκι ή ένα χαρτί που να γράφει "1η μέρα στο σχολείο" ή τη μίνι συνέντευξη που θα του έχετε πάρει την προηγούμενη μέρα. Ακόμη, μπορείτε να γράψετε στην άσφαλτο και να το φωτογραφήσετε ξαπλωμένο δίπλα στο κείμενο!









Φυσικά, το κολατσιό δεν μπορεί να μείνει έξω από το χορό! Μπορείτε να τυπώσετε τρυφερές ή διασκεδαστικές καρτούλες ή να ετοιμάσετε ένα απλό ραβασάκι με μια γλυκιά κουβέντα και λίγα αυτοκόλλητα. Όταν έρθει η ώρα για φαγητό, θα χαμογελάσει αντικρίζοντας την κρυμμένη έκπληξη!






Όταν η πρώτη μέρα στο σχολείο τελειώσει και χαλαρώσετε από την ένταση της, μπορείτε να δώσετε στο παιδί να ζωγραφίσει τις εντυπώσεις του! Φυλάξτε τη ζωγραφιά στα αναμνηστικά του ή στη χρονοκάψουλα που ετοιμάσατε την προηγούμενη!




Ένας νέος κύκλος ξεκινά!
Καλή αρχή σε μικρούς και μεγάλους!


Γράφει η Ευτέρπη Μυτιληναίου από το Κορίτσι Μάλαμα

 _________________________________________________________________________________________________

Η Ευτέρπη Μυτιληναίου είναι νηπιαγωγός, χαζοσύζυγος και χαζομαμά τριών ζουζουνιών, blogger, αγαπά την οργάνωση, την παραγωγικότητα, την οικονομία και κάθε πρακτικό DIY. Της αρέσει να δουλεύει με τα παιδιά και να τα βλέπει να εξελίσσονται!




Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!